Matti Heikkiseltä suoraa puhetta Seefeldin dopingvyyhdistä: Ei yllättänyt – hiihdossa muutoksen vaihe

Matti Heikkisen uran viimeisiksi jääneissä MM-kisoissa Seefeldissä tänä vuonna rytisi, kun dopingratsioissa otettiin kiinni viisi veridopingpalveluita käyttänyttä hiihtäjää: Itävallan Dominik Baldauf ja Max Hauke, Viron Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv sekä Kazakstanin Aleksei Poltoranin. Heikkistä tapahtumat eivät yllättäneet.

– Ei missään nimessä. Minulle on vuosien varrella tullut jo niin paksu nahka ja olen nähnyt hyvin paljon erilaisia vaiheita, että mikään ei sinänsä yllätä. Elämässä, urheilussa, millä tahansa elämän osa-alueella ylipäätään tapahtuu aaltoliikettä. Menee hyvin ja menee välillä huonommin, mutta trendi on tärkeä – että suunta on oikea, yläviistoon, Heikkinen sanoi Tulosruudun Viikon vieraana Antero Mertarannan haastattelemana.

– Hiihdossa on tällä hetkellä muutoksen vaihe. Suomalaisessa hiihdossa ollaan muutoksessa myös sisäisesti, ja on hyvin mielenkiintoista nähdä, mitä sieltä tulee, Heikkinen lisäsi.

Heikkinen ei sanojensa mukaan koskaan starttiviivalla miettinyt, onko joku kyseenalaisilla konsteilla liikkeellä.

– Mutta totta kai yritän laaja-alaisesti pohtia näitä asioita.

– Joka elämän osa-alueella – puhutaan tieteestä, taiteesta, urheilusta tai rahoituksen maailmasta – rajoja koetellaan aina. Löytyy niitä ihmisiä, jotka menevät rajojen ohi. Sitä varten meillä täytyy olla järjestelmä, joka määrittää säännöt ja vartioi, että niitä sääntöjä noudatetaan. Ja jos ei noudateta, siitä tulee sanktiot.

Heikkinen muotoili, että hänelle on "hyvin mustavalkoista, miten näissä asioissa tulisi edetä".

– Minun roolini edelleen on silti se, että minä voin puhua, mutta minulla ei ole suoranaista kanavaa näihin vaikuttaa.

– Mielenkiintoisia asioita. Aika näyttää, pystyykö vaikuttamaan joskus.

Lue myös:

    Uusimmat