Krista Pärmäkosken kohuratkaisun ympärille luotiin valmennuksellinen silmänkääntötemppu – ”Pojille annettiin vain uudet tittelit”

Pärmäkoski hakee vauhtia maajoukkueen ulkopuolelta 9:34
Videolla Jari Isometsän vierailu torstaiaamun Huomenta Suomessa.

Suomen hiihtomaajoukkueessa tehdyt valmennusportaat muutokset olivat Hiihtoliitolta lähinnä silmänkääntötemppu, jolla Matti Haavisto irrotettiin päävalmentajan paikalta Krista Pärmäkosken henkilökohtaiseksi valmentajaksi, näkee C Moren hiihtoasiantuntija Jari Isometsä.

Pärmäkoski ilmoitti viime viikolla jättävänsä Suomen maajoukkueen harjoitusryhmät ja siirtyy arvokisojen välivuotena treenaamaan erilleen muusta ringistä. Isometsä osasi odottaa muutosta sen jälkeen, kun Hiihtoliitto oli ilmoittanut päävalmentaja Matti Haaviston siirtymisestä maajoukkueen johtajaksi.

– Kristahan on pitkin kevättä vihjaillut vähän tämmöisiä, että haluaa harjoitella ulkomaalaisten hiihtäjien kanssa.Charlotte Kallan nimi on ollut listoilla ja he ovat yhdessä puhuneet siitä, niin se ei sillä tavalla minua hirveästi yllättänyt, Isometsä totesi torstaiaamun Huomenta Suomessa.

– Viime viikolla kun maajoukkue ja hiihtoliitto ilmoittivat valmentajansa ja tekivät pienen silmänkääntötempun valmentajien suhteen, niin sen jälkeen odotin vain, että koska tämä Kristan ilmoitus tulee, hän kertoi.

Silmänkääntötempulla Isometsä tarkoittaa lähinnä kosmeettiseksi jääneitä muutoksia, joilla Teemu Pasanen nostettiin miesten päävalmentajaksi ja Ville Oksanen naisten maajoukkueen päävalmentajaksi. Uutena mukaan tuli vain Oksasen aisapariksi kiinnitetty Ilkka Jarva.

– Siinähän periaatteessa sama valmennusporukka jatkaa Ilkka Jarvaa lukuun ottamatta. Pojille annettiin vain uudet tittelit, jotta näyttäisi ulospäin siltä, että tehtiin suurikin muutos, mutta suurin muutoshan oli se, että Matti Haavisto irrotettiin valmennusvastuusta, Isometsä kommentoi.

– Hänestä tehtiin maajoukkueen johtaja, ja sehän tarkoitti ainakin minulle itselleni sitä, että Matti irrotettiin valmentamaan Kristaa. Sitä kautta se, että Krista lähtee harjoittelemaan itsekseen, oli aika sopiva jatkumo siihen, Isometsä pyörittelee.

Muutos vaatii radikaaleja temppuja

Isometsän mukaan Pärmäkosken ratkaisu siirtyä muualle harjoittelemaan on varsin looginen ja tarpeellinen ratkaisu. Jos muutosta harjoitteluun haluaa, se on hyvä toteuttaa juuri nyt, kun talvella edessä ei ole arvokisoja edessä.

– Krista on niin kova, niin huippu-urheilija, että hän osaa myös ajatella vähän pidemmälle tätä asiaa.

– Jos hän haluaa hiihtää ensi talvena kovempaa, niin tarvitaan muutoksia. Ja se muutos ei tapahdu millään titteleitä vaihtelemalla, vaan pitää tehdä radikaaleja temppuja.

– Hän tarvitsee kovempaa harjoitusvastusta. Tällä hetkellä hän on Suomessa liian ylivoimainen. Hän lähtee hakemaan sitä muualta, ja se on mielestäni ihan oikea ratkaisu, Isometsä arvioi.

Pärmäkosken liittymisestä esimerkiksi Charlotte Kallan harjoituskumppaniksi ei toistaiseksi ole tiedotettu. Haavisto kuitenkin vahvisti, että kutsu Kallalta on tullut, mutta mistään ei vielä ole sovittu.

Lue myös:

    Uusimmat