Matti Heikkinen palaa Lahden dopingskandaaliin – ilmoittaa tiukasti: "Sen halusin tehdä, tapahtui ulkopuolella mitä tahansa"

Maastohiihtouransa kuluneeseen kauteen päättänyt Matti Heikkinen oli 17-vuotias nuorukainen, kun Suomen hiihtoon kirjoitettiin synkkä luku isolla D-kirjaimella. Vaikka Lahden vuoden 2001 dopingskandaali teki sinivalkoiselle hiihdolle paljon mainehallaa, se ei vaikuttanut tuolloisen lupauksen tavoitteisiin.

– Sanotaan, että sisäisesti se ei juurikaan vaikuttanut. Selvä tähtäin oli, että omia rajoja hiihdossa kokeillaan. Sen halusin tehdä, tapahtuipa ulkopuolella mitä tahansa, Heikkinen sanoo Tulosruudun viikon vieraana Antero Mertarannan haastattelemana.

– Toki ulkopuoliset reaktiot olivat aika vahvoja. Osan suodatti pois, osa ehkä meni joskus nahan alle, mutta siinä samalla myös kasvoi.

Heikkisestä, 35, kehkeytyi lopulta nelinkertainen hiihdon MM-kisamitalisti. Yksi näistä mitaleista oli kultainen, perinteisen tavan 15 kilometrin matkalta Oslosta vuodelta 2011.

Matti Heikkinen puhuu dopingista, urastaan, suomalaisen hiihdon tilasta ja tulevaisuuden suunnitelmistaan Viikon vieraana tänään torstaina Tulosruudussa kello 22.25 alkavassa lähetyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat