Mainos

Mattel vetää miljoonia vaarallisia leluja markkinoilta

Suomessa markkinoilta vedetään pois tuhansia Polly Pocket -nukkeja, Doggie Daycare -leluja ja Kessu-autoja sekä joitakin kymmeniä Barbie-nukkeja.

Leluvalmistaja Mattel vetää miljoonia vaarallisiksi todettuja leluja pois markkinoilta. Uutistoimistojen mukaan kaikki poisvedettävät lelut on valmistettu Kiinassa.

Yksi poistettavista leluista on maalattu lyijypitoisella maalilla, muut sisältävät pieniä magneetteja. Lyijypitoisen maalin vuoksi Mattel vetää pois markkinoilta yhden CARS-sarjan auton, jonka suomenkielinen nimi on Kessu.

Lisäksi Mattel poistaa markkinoilta nukkeja, hahmoja, leikkisettejä ja lisätarvikkeita, joista voi irrota pieniä, voimakkaita magneetteja. Maailmanlaajuisesti näitä leluja on yhteensä 18,2 miljoonaa kappaletta. Lelut on valmistettu tammikuuhun 2007 mennessä, ja suurin osa niistä on jo myyty kuluttajille.

Suomessa markkinoilta vedetään pois 13 500 Polly Pocket -nukkea, vajaat 5200 Doggie Daycare -lelua, reilut 2400 Kessu-autoa ja muutamia kymmeniä Barbie-nukkeja.

Mattel suosittelee, että takaisin vedettävät lelut poistetaan heti lasten ulottuvilta. Kuluttajat voivat ottaa yhteyttä Matteliin uuden tuotteen saamiseksi.

Mattel tekee takaisinvedon yhteistyössä eri maiden viranomaisten ja jälleenmyyjien kanssa, jotta kaikki tuotteet saadaan pois markkinoilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.