Mainos

Matkatoimisto majoittaa turisteja kehitysmaissa paikallisten luokse – "Iso kunnia kyläyhteisöille"

7:05

Duara Travels on suomalainen matkatoimisto, joka järjestää matkoja kehitysmaihin majoittamalla matkailijoita paikallisten perheiden kodeissa. Yritys on vielä alkutaipaleellaan, mutta kohteita löytyy jo neljästä maasta.

Matkailija Joni Pakarinen päätti kokeilla Duaran palvelua ollessaan Taiwanissa vaihto-opiskelijana. Lopulta hän löysi itsensä vietnamilaiskylästä keski-ikäisen työläispariskunnan kotoa.

– Se oli aika intensiivinen kokemus ja erikoinenkin toki, Pakarinen sanoo.

Kommunikointi piti hoitaa ilman yhteistä kieltä, koska majoittajat eivät puhuneet englantia eikä Pakarinen vietnamia.

Pakarisen mielestä hän pääsi tutustumaan paikalliseen yhteisöön ja kulttuuriin syvemmin kuin tavallisella matkalla.

– Monesti reissulla haluaa olla yhteydessä paikallisten ihmisten kanssa, mutta tämä on seuraavan tason juttu. Sitä ei pysty pakenemaan, vaan on koko ajan läsnä.

Vieraanvaraisia perheitä

Duaran perustaja Johanna Vieros kertoo, että lähes kaikki perheet, joihin he ovat olleet yhteydessä, ovat halunneet majoittajiksi. Majoittajia etsitään yhteyshenkilön kautta, koska perheillä ei ole internetiä eivätkä he puhu englantia.

Paikallisille yritys maksaa Vieroksen mukaan 60 prosenttia matkailijan maksamasta summasta. Paikalliset kyläyhteisöt ovat hänen mukaansa olleet vieraanvaraisia matkailijoita kohtaan.

– Emme voi taata, ettei riskejä olisi. Ainahan reissussa voi sattua ja tapahtua, mutta me ollaan huomattu, että se on hirveän iso kunnia näille kyläyhteisöille, jos sinne tulee vieraita. He kyllä suojelevat toinen toisiaan ja myös matkailijoita.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja