Matkailijoiden tyhmänrohkea käytös viisi uhria vaatineella islantilaisrannalla pöyristyttää – "Näin käy, kun olet ylimielinen turisti"

Kameralle tallentui hetki, joka olisi voinut koitua uhkarohkeiden turistien kohtaloksi Islannissa.

TikTok-käyttäjänimeä @kesleystarlight käyttävä brittiläinen Kelsey jakoi tilillään miljoonia katselukertoja keränneen videon, jolla hän yrittää tuoda tietoisuuteen turistien tyhmänrohkeaa käytöstä Islannin vaarallisella Reynisfjaran Black Sand Beachilla, kertoo Newsweek.

Videolla joukko turisteja uhmaa kohtaloaan kävelemällä lähelle vettä mustalla hiekkarannalla, eikä aikaakaan kun seurueelle tulee kiire juosta voimakkaita aaltoja pakoon. Yksi turisteista jopa kaatuu pakonsa aikana aaltoihin. 

– Näin käy, kun olet ylimielinen turisti, etkä kuuntele sääntöjä, Islannissa matkaillut Kelsey kirjoitti videonsa yhteyteen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Miksi ihmiset ovat tällaisia? Black Sand Beach on Islannin vaarallisimpia rantoja, Kelsey muistuttaa.

Ranta vaatinut jo viisi kuolonuhria – yksi tärkeimmistä säännöistä tulee pitää mielessä

Musta hiekkaranta on noteerattu maailmalla upeutensa vuoksi, mutta yllättävät aallot tekevät siitä myös todella vaarallisen. Salakavalan voimakkaat aallot vaikuttavat laimeilta ennen kuin ne iskevät täydellä voimallaan ja vievät liian lähellä vettä seisovat ihmiset mukanaan.

Viides ja viimeisin kuolemantapaus rannalla sattui vuonna 2022, kun seitsemänkymppinen mies meni liian lähelle vettä vaaroista välittämättä ja menehtyi, kertoo islantilainen Iceland Monitor. Aallot veivät myös miehen vaimon, mutta tämä saatiin pelastettua. Aiempi kuolemantapaus sattui alle vuotta aiemmin.

Kuolonuhrien lisäksi rannalla on sattunut useita tapaturmia. 

Yksi tärkeimmistä säännöistä Reynisfjaralla on "älä koskaan käännä selkääsi aalloille". 

– Se selfie ei ole kuolemisen arvoinen, muistutetaan Visit Icelandin sivuilla.

Rannalla on viralisia varoituksia, ja eri väriset valot viittaavat erilaisiin rajoituksiin ja vaaran asteisiin. Turisteja ohjeistetaan kylteissä olemaan menemättä kielletyille alueille ja olemaan kääntämättä selkäänsä aalloille.

"Tietämättömiä siitä, kuinka lähellä kyse oli elämästä ja kuolemasta"

Useat tiktokkaajat jakoivat Kelseyn turhautuneisuuden. Jo viisi miljoonaa ihmistä on nähnyt hänen vieonsa. 

– Siellä rannalla on kirjaimellisia varoituksia hiipivistä aalloista, huomautti eräs.

– Jotta tuolle nimenomaiselle paikalle pääsee, pitää ohittaa kyltti, jossa on kuva viimeisimmästä henkilöstä, joka ajelehti merelle hiipivien aaltojen mukana, ja silti he ovat siellä, ihmetteli toinen.

– He nauravat, mutta ovat tietämättömiä siitä, kuinka lähellä kyse oli elämästä ja kuolemasta, ihmetteli eräskin.

Katso myös: Aallot pyyhkäisivät pariskunnan häiden läpi Havaijilla

Aallokko pyyhkäisi pariskunnan häiden läpi Havajilla – vei mukanaan tanssilattian ja baarin, mutta juhlat jatkuivat 1:05
Havajilla saaren etelärannikkoa höykyttivät myrskytuulet, jotka nostattivat kovan aallokon. Tämä aallokko pyyhälsi amerikkalaispariskunnan häävastaan oton läpi.

Lue myös:

    Uusimmat