Matilda Castren nousi ryminällä kohti golfmaailman huippua – valmentajan ennustus toteutui pikavauhtia

Suomalaisgolfari Matilda Castren on noussut kesän aikana ryminällä kohti lajin huippua. MTV Urheilu tapasi Castrenin Turussa pelattavan Gant Ladies Openin alla. 

Castrenista tuli kesäkuussa ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut LPGA-osakilpailun. Yhdysvalloissa asuva ja pääosin maan turnauksia kiertävä Castren pääsee nyt pelaamaan kotikisaansa, kun Euroopan kiertue saapuu Turkuun. 

– Silloin, kun tämä julkistettiin, niin halusin todella paljon tulla pelaamaan kotikisaan. Se on se suurin syy, miksi olen täällä, Castren kertoo. 

Castren oli vielä toukokuussa rankingin sijalla 182. Nyt muutamaa kuukautta myöhemmin suomalainen on hilannut itsensä sijalle 58. 

– Välillä pitää muistuttaa, että missä maassa tai osavaltiossa on. Olen pysynyt suurinpiirtein kelkassa mukana, Castren sanoo.

Suomalaisgolfarin valmentaja Petteri Nykky kertoo, että Castren on pelannut jo pitkään hyvää golfia, joka on jalostunut vuosien edetessä. 

– Hän oli jo amatööriaikana hyvä avaamaan. Avauksen helppous oli iso vahvuus. Siihen tuli säröä ja ei meinannut saada palloa kenttään. Se vei hetkellisesti taantumukseen. Se on yllättänyt, kuinka hyvin on pystynyt pelaamaan voiton jälkeen. Peli ei ontunut mihinkään, Nykky toteaa.

Nykky on toiminut suomalaisen valmentajana jo toistakymmentä vuotta. Hän sanoo, että kulminaatiopiste oli US Openin karsinta, josta Castren eteni itse kilpailuun ja oli lopulta jaetulla 30. sijalla. Nykky antoi US Openin jälkeen Castrenille ennustuksen, joka toteutui hyvinkin nopeasti.

– Olimme tyytyväisiä, että saimme pelata koko viikonlopun. Maanantaina sanoin hänelle, että heti kun tuo kulmarauta alkaa kuumenemaan, niin rupeat pärjäämään ja voittamaan hyvinkin nopeasti. Aika hyvin osui arvaus, kun voitto tuli viikkoa myöhemmin, Nykky toteaa.

Castrenilla on vielä Turun kisan jälkeen edessä major-turnaus Evian Championship, jonka jälkeen hän matkaa Tokion olympialaisiin. 

Pääkuvan videolla Matilda Castrenin haastattelu. Alla olevalla videolla Petteri Nykyn haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat