Mäti-maksalevite ja mestarin matikka 18.1.2000

toim. Sonja Blåberg
Kalankäsittelyn mestari Risto Kosonen näyttämässä, miten käsitellään madetta. Hän fileoi mateen myös ruodottomaksi.

mateen mätipussi
mateen maksa
1 pieni sipuli
kermaviiliä
sitruunapippuria, mustapippuria, maustepippuria,
suolaa tai aromisuolaa
tilliä

Keitä mateen mätipussia ja maksaa noin 15 minuuttia vedessä mausteineen. Mausta sitruuna-, musta-, ja maustepippurilla, sekä suolalla tai aromisuolalla. Poista mädistä kalvot. Hienonna maksa haarukalla. Sekoita maksa ja mäti. Hienonna sipulia ja sekoita mäti-maksaseokseen pilkottua sipulia. Sekoita joukkoon kermaviiliä sopivasti. Voit halutessasi koristella levitettä tillillä.

Mestarin matikka


1 mateen fileet
1-2 sipulia
musta- ja sitruunapippuria suolaa -
1 prk ruokakermaa tilliä
Pilko sipuli. Voitele uunivuoka ja laita fileet ja sipuli vuokaan, ripottele mausteet päälle. Kaada kerma päälle ja ripottele tilliä joukkoon. Kypsennä uunissa 170-180 asteessa noin puoli tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat