Mainos

"Martin Luther Kingin unelma ei toteutunut"

Washingtoniin eilen kokoontuneet kymmenet tuhannet mustat muistelivat kansalaisoikeustaistelija Martin Luther Kingin kuuluisaa "minulla on unelma" -puhetta. Kingin puheesta on kulunut tasan 37 vuotta. Washingtoniin kokoontuneet mustat painottivat, että Kingin unelma rotujen tasa-arvosta ei ole edelleenkään totta.

Martin Luther King

-Päivä, josta isäni uneksi ei ole vielä toteutunut pankeissa, työvoimatoimistoissa eikä maamme oikeussaleissa, sanoi tilaisuudessa puhunut Kingin poika Martin Luther King kolmas. Hän vetosi presidentti Bill Clintoniin, että ns. rotuprofilointi pitäisi kieltää lailla. Poliisin väitetään harrastavan käytäntöä, jonka mukaan kuulusteltavaksi ja pysäytetyksi joutuu huomattavasti useammin vähemmistön edustaja, kuin valkoinen. Väkijoukko vaati myös poliisien käyttämän liian voimakäytön lopettamista.

-Olemme väsyneitä siihen, että meitä arvioidaan ihonvärimme mukaan. Me haluamme, että meitä arvioidaan sydämiemme mukaan, sanoi haitilainen siirtolainen Abner Louima. New Yorkin poliisi pahoinpiteli hänet erittäin pahasti kolme vuotta sitten. Poliisi kuvitteli hänen syyllistyneen poliisin hakkaamiseen. King piti puheensa Washingtonissa vuonna 1963, paikalla oli tuolloin neljännesmiljoona mielenosoittajaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.