Kommentti: Rene Faselin Leijonat-inhossa paistaa täysi tietämättömyys jääkiekosta

Näin Leijonien olympiakulta otettiin vastaan helsinkiläisbaarissa 3:18
Näin Leijonien olympiakulta otettiin vastaan helsinkiläisbaarissa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja Rene Fasel nolasi itsensä totaalisesti Leijonien voittaman olympiafinaalin jälkeen, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen Pekingin olympialaisista.

Fasel, joka ei ole peitellyt sympatiaansa Venäjän ja sen presidentin Vladimir Putinin suuntaan, oli sunnuntaina huolissaan kansainvälisen jääkiekon suunnasta ja arvosteli samalla Leijonia tökeröllä tavalla.  

– Näimme, millainen jääkiekon tulevaisuus tulee olemaan, kun puolustus voittaa mestaruuksia ja mitaleja. Loppuottelu ei ollut erityisen vaikuttava, eikä lainkaan niin kiinnostava kuin Venäjän ja Ruotsin välinen ottelu välierissä. Puolustava peli ja pieni onni toivat suomalaisille kultaa, ja meidän täytyy onnitella heitä siitä. Venäläisillä oli silti hyvä turnaus, ja hopea on myös olympiamitali, Fasel sanoi venäläiselle uutistoimistolle Tassille.

Lisäksi Fasel totesi, että nyt Venäjällä on hyvin aikaa valmistautua keväällä Suomessa järjestettäviin MM-kisoihin ja ottaa sieltä kultaa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Jätän tässä Faselin Venäjä-nuoleskelun ilman sen syvempää käsittelyä, mutta Faselin pelitapa-analyysiin on tartuttava muutamalla lauseella. 

Todellisuudessa Suomihan ei ollut finaalissa se puolustava osapuoli, vaan Venäjä. Faselin silmään se saattoi näyttää siltä, jos ja kun hän toivoi Venäjän voittoa. Venäjä nimittäin yritti vyöryttää hyökkäyksiään jäätyään tappiolle ottelun päätöserässä, mutta ei pystynyt siihen, koska Leijonat jäädytti tilanteen mestarillisesti.  

Tätä ennen Suomi oli hyökkäyspelissä vastustajaansa edellä, ja erittäin selvällä erolla varsinkin avauserässä. 

Ottelun torjunta- ja laukaisutilastot eivät aina kerro sitä, kumpi joukkueista on hallinnut ottelua hyökkäyksellisesti.

Tällä kertaa ne summaavat sen täydellisesti: Suomi laukoi maalia kohti 31 kertaa, Venäjä 17.

Fasel 0, Leijonat 1. 

Näin tyynesti MTV:n kiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen reagoi Leijonien olympiakultaan:"Suomi on selvästi maailman paras" 1:54
Näin tyynesti MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen reagoi Leijonien olympiakultaan: "Suomi on selvästi paras maa."

Lue myös:

    Uusimmat