Marko Anttila tunnistaa Leijonien MM-valmistautumisessa poikkeuksellisen haasteen – "Se pitää ottaa huomioon"

5:28
Videolla Jukka Jalosen mietteitä tulevasta EHT-turnauksesta ja MM-leirityksen etenemisestä.

Jokerien Marko Anttilan edellisestä pelistä on kulunut jo kaksi kuukautta. Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen soittaessa Anttila ei kuitenkaan empinyt. MM-kisat kiinnostavat nyt ja tulevaisuudessa.

Jokereiden pelit jääkiekon KHL-liigassa loppuivat lyhyeen, kun Lokomotiv pudotti helsinkiläiset heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Vaikka edellisestä ottelusta on kulunut jo kaksi kuukautta, vuoden 2019 MM-kultajoukkueen kapteeni Marko Anttila ei empinyt, kun kutsu kävi MM-leirille.

Anttilan mukaan pitkä tauko antoi hyvin aikaa latailla akkuja pettymykseen päättyneen seurajoukkuekauden jälkeen. Vastaus maajoukkuekutsuun oli jo ennalta selvillä.

– Olen aina ollut mukana ja tulen aina olemaan, kun pyydetään. Ei siinä tarvinnut miettiä ollenkaan.

Pitkä pelitauko asettaa kuitenkin omat haasteensa. Anttila kertoo aloittaneensa jääharjoittelun muutaman pelaajan pienryhmässä muutama viikko sitten. Kunto on hyvä, mutta pelituntuma vielä puutteellinen. Siksi Tshekin EHT-turnaus on elintärkeä etappi ennen Riian MM-turnausta.

Maajoukkue on leireillyt viime viikosta lähtien Vierumäellä. Anttila sanoo jo kaivanneensa joukkueena harjoittelua. Valmistautumisaika ennen MM-turnausta on tänä vuonna normaalia lyhyempi, joten aika täytyy käyttää hyödyksi.

– Pelillisiä asioita on käyty läpi. Pääsimme treenaamaan joukkueena, on se erilaista kuin yksin luistelu. Täällä on aina innokas meininki, sen näkee vauhdista jäällä. Kaikki nauttii täällä, se on isossa osassa. 

Lyhyt valmistautumisaika tarkoittaa myös sitä, että joukkueella on tavallista vähemmän aikaa hitsautua tiiviiksi ryhmäksi. Anttila myöntää tilanteen haastavuuden. Joukkue ja joukkuepelaaminen ovat perinteisesti olleet Leijonien vahvuus.

– Sen eteen täytyy tehdä töitä kovasti, kun aika on lyhyempi kuin normaalisti. Se pitää ottaa huomioon, mutta en näe siinä mitään ongelmaa. Kaikki ovat innokkaasti mukana ja pitävät hauskaa. Kyllä se sieltä tulee.

Suomi pelaa Tshekin EHT-turnauksessa 12.–15. toukokuuta. Se kohtaa avausottelussa isäntäjoukkue Tshekin keskiviikkona. 

MM-turnaus Latviassa alkaa 21. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja