Jukka Jalonen tehnyt valtavan huomion Leijonien joukkueesta – ”Ihan spesiaalihomma”

Leijonien kokematon MM-joukkue näyttäytyy päävalmentaja Jukka Jalosen silmiin erityisenä. Ilmapiiri on poikkeuksellisen hyvä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Leijonista otettiin jo tänään joukkuekuva – ennen ensimmäisiäkään harjoituksia kisakaupungissa – mikä on poikkeuksellista. Jalonen ilmoitti tiistaina, että joukkueeseen ei enää odoteta ketään, ja joukkuekuvan ottaminen alleviivaa linjausta, kuva otetaan aina vasta kun ryhmä on valmis.

Kuvanoton jälkeen Leijonat treenasi ensimmäisen kerran Kosicen harjoitushallissa. Luistimet ja kiekot liikkuivat vauhdikkaasti, silmiinpistävää oli joukkueen äärimmäisen rento ja iloinen tunnelma.

– Hyvä rento meininki. Pojilla tuntuu olevan energiaa. Hyvän hengen aistii kaikesta tekemisestä, Jalonen sanoi treenien jälkeen.

Jalosen mielestä tunnelma on jopa poikkeuksellista.

– Kyllä siinä on erittäin hyvä meininki. Ihan spesiaalihomma, hän myhäili.

(Artikkeli jatkuu videon alla)


Jalonen on ollut Leijonien valmennuksessa seitsemässä arvoturnauksessa, joten hänellä on perspektiiviä vertailla. Myös joukkueen varakapteeni ja kokeneeseen osastoon kuuluva Veli-Matti Savinainen on innoissaan joukkueen yhteishengestä.

– Tässä taitaa olla 15 äijää, jotka ovat olleet neljä ja puoli viikkoa yhdessä. Joukkuehenki on hitsautunut yhteen ja kaikilla on mukavaa olla täällä. Pidämme hauskaa yhdessä, ja kun pelit tulevat, niin osaamme myös niihin asennoitua sillä tavalla, että osataan pitää hauskaa myös kun pelataan, Savinainen sanoo.

”Täällä on ihmisen hyvä olla”

Savinainen on itsekin ollut mukana MM-leirillä alusta lähtien. Ja se maistuu.

– Täällä on ihmisen hyvä olla.

– Kaikki ovat mukavia, pääsemme vähän reissaamaan yhdessä ja pitämään hauskaa. Silloin porukka hitsautuu automaattisesti yhteen. Innolla odotetaan, kun pelit alkavat ja perjantainahan ne alkavat, Savinainen sanoo.

Savinaisen ohella puolustaja Atte Ohtamaa on joukkueen kokenein arvokisakävijä. Ohtamaa ei lähde ottamaan isällistä roolia, mutta hänellä on vahva viesti joukkueen muille pelaajille.

– Sen pystyn sanomaan, että näistä hetkistä kannattaa nauttia ja ottaa ilo irti. Sama peli se on täällä, jokainen pelaa joskus ne ensimmäiset pelinsä. Niin me Vellunkin kanssa olemme pelanneet, joku kerta olemme olleet ensimmäistä kertaa. Kaikki ovat täällä sen takia, että he ovat hyviä pelaajia, Ohtamaa opastaa.

– Nautii vaan ja antaa parhaansa, sitä kautta tuloskin on varmasti meille positiivinen.

Lue myös:

    Uusimmat