Nuorten Leijonien päävalmentajalla tärkeä tehtävä ennen MM-kisoja – Karri Kivi nostaa esiin suurimman haasteen: "Se on ratkaisevin juttu"

2:07
Nuorten Leijonien johtaviin pelaajiin lukeutuva Anton Lundell teki tuhoisaa jälkeä marraskuussa Jukureita vastaan.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennasella on edessään haasteita ennen pian vuodenvaihteessa pelattavia MM-kisoja, C Moren jääkiekkoasiantuntija Karri Kivi pohtii.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen nimesi perjantaina alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin valmistuvan leiriryhmänsä. Pääosa joukkueesta koostuu SM-liigassa pelaavista pelaajista, mutta mukaan mahtuu myös Mestiksessä esiintyneitä nuorukaisia.

C Moren jääkiekkoasiantuntija Karri Kiven mukaan leiriryhmä on johtotähti Anton Lundellia lukuun ottamatta hyvin tasainen jokaisella osa-alueella.

– Tasainen ryhmä. Se on ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen. En muista näin tasaista ryhmää. Lundell on siinä selvä johtohahmo. Se on tosi isossa ruudussa, miten hän onnistuu, Kivi toteaa MTV Urheilulle.

Poikkeuksellinen maailmantilanne on asettanut päävalmentaja Pennasen myös erilaisten haasteiden eteen, koska joukkue ei ole päässyt syksyn aikana pelaamaan yhdessä käytännössä lainkaan. Pennasen onkin tärkeää saada ajatuksensa ja pelitapansa iskostumaan nuorten pelaajien takaraivoihin videoiden kautta.

– Pelejä ei ole ollut paljoa yhdessä. Kaikista ratkaiseva asia on videot. Kuinka hyvin saa oleelliset asiat läpi? Ja niin, ettei nuorille miehille tule liikaa, mutta ei myöskään liian vähän. Se on ratkaisevin juttu, miten siinä onnistuu, Kivi painottaa.

Suomen suurin vahvuus on läpi vuosien ollut yhtenäinen joukkuepelaaminen. Vähäisillä joukkuekokemuksilla voi kuitenkin olla vaikutusta.

– Suomella olisi ollut etua siinä, jos olisi päässyt joukkueena vähän pelaamaan ja treenaamaan enemmän. Suomi on aina hyötynyt siitä, Kivi summaa.

Kivi kuitenkin toteaa samaan hengenvetoon, että Suomen joukkueella on kosolti aikaa yhtenäistyä ennen kuin kisat polkaistaan tapaninpäivänä käyntiin.

– Kun itsenäisyyspäivänä kokoonnutaan, niin kyllä siinä on ihan tarpeeksi aikaa muokkautua. Kyllähän pojat toisensa tietävät ja ovat pelanneet samaan aikaan junnumaajoukkueissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja