Markku Pölönen on suomalaisen miehen mielenmaiseman kuvaaja – tuoreessa Hamsterit-elokuvassa mies ohjasi myös hiirinäyttelijöitä

Katso video: Näin hiiri päätyi näyttelemään Markku Pölösen ohjaamassa Hamsterit -elokuvassa

Elokuvaohjaaja Markku Pölönen vieraili Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

Pölösen elokuvissa kuvataan usein suomalaisen miehen mielenmaisemaa. Ohjaaja on omien sanojensa mukaan ollut kiinnostunut miehen roolista historian eri vaiheissa.

Lue kaikki Viiden jälkeen -ohjelman sisällöt täältä!

– Kun on tätä ikää tullut, ja on elänyt lapsuutensa 14 ensimmäistä vuotta sähköttömässä talossa, nähnyt miesten eri roolit. Nähnyt minkälaisia ne oli ennen ja minkälaisia ne ovat nyt.

Konkari uuden edessä

Hamsterit-elokuva ensi-ilta nähtiin tammikuun alussa. Elokuvassa luonnonkatastrofeihin hurahtanut Hamsteri-niminen luontokirjailija elää maaseudulla yhdessä ainoan ystävänsä Minni-hiiren kanssa. 

Elokuvassa pääosaa näyttelee Pölösen hyvä ystävä Peter Franzén. Yhteistyö sujuu Pölösen mukaan hyvin.

– Meillä on pitkä yhteinen taival. Peten suhtautuminen työntekoon on mutkatonta. Hän lukee käsikirjoituksen ja ryhtyy roolihahmoksi. Silloin näyttelijä on oman hahmonsa asiantuntija, Pölönen sanoo.

Hamsterit-elokuvassa Pölönen pääsi myös kokeilemaan jotain uutta, nimittäin hiiren ohjaamista. Katso yllä olevalta videolta, miten hiiri päätyi yhdeksi elokuvan päähahmoista!

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Jo eläkkeelle jääneellä Pölösellä ei kuulosta projektit loppuvan kesken. Seuraavaksi ohjaaja hyppää oopperan pariin.

Katso elokuvaohjaaja Markku Pölösen koko haastattelu alta.

15:17


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja