Markku Kanerva sai MM-karsinnasta tärkeän signaalin kesän EM-kisoja varten

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue aloitti MM-karsinnat kahdella tasapelillä. Karsinnat jatkuvat syksyllä, mutta ennen sitä Suomella on edessä historian suurimmat ottelut EM-kisoissa.

Suomi pelasi ensin keskiviikkona 2-2-tasapelin Bosnia-Hertsegovinan kanssa Helsingissä ja jakoi sunnuntaina pisteet Ukrainan kanssa Kiovassa maalein 1-1. Päävalmentaja Markku Kanervalle tulokset jättivät kaksijakoiset tunnelmat. Etenkin johtoaseman menettäminen Bosnia-Hertsegovinaa vastaan pelin loppuvaiheilla jätti hampaankoloon.

– Olisivat olleet tärkeät kolme pistettä. Tällä pistelaskusysteemillä voitot ovat arvokkaita, mutta tämä oli arvokas piste vieraissa tosi kovaa Ukrainaa vastaan, Kanerva ruoti Ukraina-ottelun tauottua MTV Urheilulle.

Suomi pelaa kolme ottelua reilun viikon aikana, kun se kohtaa vielä keskiviikkona harjoitusottelussa Sveitsin. Kanerva saa otteluista hyvää tietoa joukkueen iskukyvystä kesän EM-kisoja varten. Harmia aiheuttavat loukkaantumiset. Suomi joutui ottamaan Ukraina-ottelussa vaihtoon loukkaantuneet Albin Granlundin, Rasmus Schüllerin ja Joni Kaukon.

– Kehityskohteet selviävät tarkemmin, kun katsotaan nämä pelit erikseen. Uskon, että on paljon apua tulevaisuuteen, kun mennään kohti EM-kisoja, Kanerva sanoi.

– Kovia vastustajia kaikki. Tämä palvelee sinänsä EM-kisoja, kun miettii, keitä siellä kohdataan. Täytyy katsoa ensin loukkaantumiset. Meillä oli etukäteissuunnitelma, miten peluutetaan, mutta voi olla, että siihen tulee vähän muutoksia.

Vaikka tarkempien analyysien aika on vasta myöhemmin, kiteyttää Kanerva MM-karsintojen tärkeimmän annin tiiviiseen muotoon.

– Pystymme pelaamaan tämän tason kovia joukkueita vastaan tasaväkisesti. Se on se isoin info, ja varmaan itseluottamus sitä kautta kasvaa.

Sveitsi-ottelun jälkeen joukkue kokoontuu seuraavan kerran EM-kisojen alla valmistaviin otteluihin. Suomi kohtaa ennen päätapahtumaa Ruotsin toukokuun lopussa ja Viron kesäkuun alussa. EM-turnaus käynnistyy 11. kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat