Markku Kanerva päätyi onnitteluvyöryn keskelle Linnan juhlissa – ”Tämä oli todella kova juttu”

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva oli yksi tämän vuoden Linnan juhlien suurin kättelytaho, tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja tämän puolison Jenni Haukion lisäksi. Monet eri tahot halusivat välittää onnittelut Huuhkajien historiallisen saavutuksen yhdelle arkkitehdille.

Marraskuun Liechtenstein-kotivoitto tiesi sitä, että Huuhkajat pelaa varmuudella ensi kesän jalkapallon EM-kisoissa.

Kanervan mukaan saavutuksen merkitys on alkanut hahmottua vasta nyt.

– Totta kai sitä näki, että mitä siellä stadionilla tapahtui. Jälkeenpäin, kun on tullut eri tahoilta onnitteluja ja tietynlaista fiilispalautetta ja on nähnyt sen, että kuinka ihmiset ovat reagoineet tähän saavutukseen, niin pikkuhiljaa on alkanut tajuta sen, että tämä oli todella kova juttu, Kanerva sanoi Linnan juhlissa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Kanervan mukaan EM-karsintojen alla pelattu Kansojen liiga antoi jo uskoa siihen, että Suomi voisi tosissaan taistella arvokisapaikasta.

– Karsinnoissa oli sitten tiettyjä dramaattisia pelejä. Italiassa otettiin nenään, mutta pystyimme kuittaamaan sen heti seuraavassa vieraspelissä. Ehkä karsintojen paras peli oli kotimatsi Bosniaa ja Hertsegovinaa vastaan. Se antoi ihan älyttömästi potkua joukkueelle.

– Totta kai viimeinen sinetti tuli Liechtensteinia vastaan. Siinä pelissä oli aivan uskomaton tunnelataus. Ja ennen kaikkea sen pelin jälkeen, Kanerva muistelee. 

Lue myös:

    Uusimmat