Sankarivalmentaja Markku Kanerva oli vieläkin häkeltynyt Huuhkajien unelman täyttymisestä – "Suoritimme mission impossiblen"

Markku Kanerva ylisti joukkuettaan –"Suoritettiin mission impossible" 2:12
Videolla Markku Kanervan mietteitä Helsinki-Vantaan lentokentältä ennen Kreikkaan lähtöä.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen mies, kun hän saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle lauantaina.

Huuhkajat onnistui perjantaina täyttämään sukupolvien unelman, kun se varmisti paikkansa ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin. Suomi esiintyi ratkaisevassa Liechtenstein ottelussa vakuuttavasti, ja otti monien vuosien jälkeen omansa. Kanervalle historiallinen EM-kisapaikka oli helpotus.

– Kauan sitä odotettiin ja onhan se muutaman kerran ollut aika lähellä. Upeaa, että veimme sukupolvien unelman maaliin asti ja suoritimme niin sanotusti mission impossiblen. Tämä oli varmaan suuri helpotus meille kaikille, jotka jalkapallon parissa ovat työskennelleet, Kanerva toteaa hymyillen.

Historiallisesti EM-kisoihin Huuhkajat luotsanneen Kanervan puhelimeen on viimeisen vuorokauden aikana sadellut runsaasti onnitteluviestejä.

– Viesteistä on välittynyt se helpotus ja ilo, että tämä on vihdoin tapahtunut. Toivottavasti tämä motivoi jalkapallon parissa toimivia ihmisiä. Ennen kaikkea tämä on myös suomalaiselle urheilulle hieno saavutus, mitä arvostetaan myös maailmalla, Kanerva toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat