Huoltajalegenda Gunnar Yliharju, 79, paljasti, mistä hän puhui presidentti Sauli Niinistön kanssa – ”En yleensä tykkää...”

2:20
Videolla huoltajalegendan Gunnar Yliharjun haastattelu.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pääsi yllättämään, kun hän ujutti Suomen jalkapallomaajoukkueen legendaariselle huoltajalle Gunnar Yliharjulle kutsun tämän vuoden Linnan juhliin. Kättelyjonossa Niinistö ja Yliharju kävivät pitkän keskustelutuokion.

Yliharju, 79, toimi Suomen jalkapallomaajoukkueen huoltajana viidellä vuosikymmenellä. Tasavallan presidentti Niinistö on ollut puolestaan aiemmin Suomen Palloliiton puheenjohtajana.

– En yleensä tykkää, kun tuommoisissa hetkissä… Yliharju aloitti MTV Uutiset Liven haastattelussa, kun hän puhui siitä, miten Niinistö pysäytti hänet jonossa.

– Silloin kun tapasimme ensimmäisen kerran, niin hän oli Palloliiton puheenjohtaja. Hänelle jäi mieleen se, kun yhdessä ottelussa Sami Hyypiä sai punaisen kortin ja hän joutui lähtemään pukukoppiin. Jouduin kiertämään koko kentän, että pääsin pukukoppiin avaamaan oven. Siitä hän keskusteli, että tuosta alkoi meidän yhteistyö, Yliharju paljasti.

Yliharju sai iloita marraskuussa. Huuhkajat varmisti kautta aikojen ensimmäisen arvokisapaikkansa.

– Rakkaasta jalkapallosta on jäänyt monta plussaa ja miinusta. Nyt tuli monta plussaa. Olen erittäin iloinen, että pääsin näkemään tämän minun elinaikanani. Kaikki elämän lokerot, mitä minulla on, ovat täyttyneet.

Linnan juhlissa Yliharju on ensimmäistä kertaa.

– Onneksi ”Rive” (Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva) on ollut täällä jo aiemmin. Hän on osannut neuvoa, että miten pääsee tuonne ja tuonne sujuvasti.

– Kiitos kysymästä! Ihan hyvin on mennyt, Yliharju hymyili juhlien keskellä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja