Huuhkajat-kapteeni kertoo avainasiat joukkueen menestykselle: "Siitä se lähtee"

Sparv: Vieläkin on vaikea ymmärtää mitä teimme 3:52
Videolla Tim Sparvin haastattelu.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue varmisti historiallisen EM-kisapaikan kaatamalla Liechtensteinin 3-0 numeroin. Huuhkajien kapteeni Tim Sparv summasi MTV Urheilulle yhteen asioita, jotka ovat menestyksen pohjalla.

Huuhkajat varmisti lohkokakkosen paikan voitollaan. Sille olisi myös riittänyt tappio, sillä Armenia sekä Bosnia ja Hertsegovina hävisivät omat ottelunsa.

– Aikamoinen ilta eilen. Sitä on vieläkin vähän vaikea ymmärtää, mitä olemme tehneet. Suomen maajoukkue merkitsee minulle todella paljon. Todella ylpeä, kun olen saanut olla mukana tässä joukkueessa, Sparv toteaa.

Sparvin mukaan Suomen historiallinen teko ei ole pelkästään yhden asian summa, vaan taustalla on useita eri seikkoja.

– Meillä on loistava valmennusjohto, joka on luonut sellaisen turvallisen ympäristön, jossa kaikki voivat ottaa kentällä riskejä. Meillä on pelaajaryhmä, joka on aivan loistava. Pidämme yhdessä huolta siitä, että vaatimustaso on harjoituksissa ja peleissä korkea. Siitä se lähtee, Sparv sanoo.

Pelikuntonsa kanssa viime ajat tuskaillut Sparv pääsi olemaan mukana Huuhkajien  voitokkaassa Liechtenstein-ottelussa. Hän oli mukana avauskokoonpanossa ja hänet vaihdettiin kentältä pois 71. minuutilla. Hänen paikkansa otti Joni Kauko.

– Kesän jälkeen on ollut ikävä jakso, kun olen ollut loukkaantuneen aika usein. Sellaisia pikkujuttuja, mutta kyllä se ärsyttää. Minulla on turhautunut olo, koska haluan pelata ja treenata. Se ei tunnu hyvältä, Sparv kertoo.

– Maajoukkue on minulle niin iso juttu, että olen yrittänyt tehdä kaikkeni nämä viimeiset viikot, jotta olisin kunnossa. Olen tietysti iloinen, koska olin eilen kentällä, missä voin vaikuttaa eniten, Sparv jatkaa.

Huuhkajat kohtaa maanantaina EM-karsintojen päätösottelussa Kreikan. Pelissä voi olla panoksena pääsy tulevien EM-kisojen lohkoarvonnan ylempään arvontakoriin.

Yllä olevalla videolla Tim Sparvin koko haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat