Mainos

Markkinatutkimus: Nokialla vahva johto älypuhelimissa

Nokia myi alkuvuonna 43 prosenttia maailman älypuhelimista.

Nokia on hallinnut ensimmäisellä vuosineljänneksellä edelleen kirkkaasti maailman älypuhelinmarkkinoita. Nokian osuus tammi-maaliskuussa myydyistä 18,9 miljoonasta älypuhelimesta oli markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan 8,2 miljoonaa eli yli 43 prosenttia.

Älypuhelimissa Nokian markkinaosuus oli yli kymmenen prosenttiyksikköä korkeampi kuin sen osuus globaaleista matkapuhelinmarkkinoista. Nokian markkina-asema oli älypuhelimissa sen suhteellista markkinaosuutta vahvempi, sillä viidestä suuresta älypuhelinvalmistajasta NEC ja Sharp myyvät älypuhelimia vain Japanin markkinoilla.

Maailmassa oli maaliskuun lopussa 2 305 miljoonaa matkapuhelintilaajaa. Käytössä olevista matkapuhelimista runsaat 1,8 miljardia oli gsm-puhelimia. Kolmannen sukupolven wcdma-puhelimien tilaajamäärä nousi ensimmäisen neljänneksen lopussa 63 miljoonaan, mistä runsas puolet oli Länsi-Euroopassa ja loput Aasian-Tyynenmeren alueella.

Motorola ei vielä ole kärkijoukossa

Nokian markkinaosuus laski alkuvuonna vajaat viisi prosenttiyksikköä vuoden takaisesta. Lasku johtui Sharpin tulosta Japanin markkinoille viime vuoden ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Sharp myi tammi-maaliskuussa Japanissa vajaat 1,1 miljoonaa älypuhelinta, mikä nosti sen globaalin markkinaosuuden alkuvuonna 5,7 prosenttiin.

Nokian älypuhelimien myynti kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä 49,9 prosentia vuotta aiemmasta. Edellisestä neljänneksestä myynti laski alkuvuonna runsaan kymmeneksen. Nokia myi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä ennätykselliset 9,3 miljoonaa älypuhelinta. Markkinakakkosena oli tammi-maaliskuussa Panasonic, joka myi 1,9 miljoonaa älypuhelinta.

NEC myi alkuvuonna vajaat 1,8 miljoonaa ja Sharp 1,1 miljoonaa älypuhelinta. Älypuhelinmarkkinoiden neljänneksi suurin oli BlackBerry -laitteita valmistava kanadalainen Research In Motion, jonka myynti kohosi vajaaseen 1,5 miljoonaan päätelaitteeseen.

Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Motorola ei ole viiden suurimman älypuhelimien valmistajan joukossa. Muiden valmistajien ryhmä myi ensimmäisellä neljänneksellä yhteensä 4,5 miljoonaa älypuhelinta, mikä vastasi 23,9:ää prosenttia markkinoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.