Sokea mies näki vaimonsa ensimmäistä kertaa, tyttö eli kuukausia ilman sydäntä – lue selviytymistarinat

Ihmiset voivat selviytyä normaalisti kuolemaankin johtavista onnettomuuksista tai parantua vakavista vammoista jopa vuosien jälkeen. Nämä esimerkkitapaukset todistavat sen.

Sokealle miehelle tehtiin silmä hampaasta – näki vaimonsa ensimmäistä kertaa

Martin Jones menetti näkönsä työtapaturmassa, kun kuumaa alumiinia ryöppysi hänen kasvoilleen. Ihosta paloi lähes 40 prosenttia, ja miehen piti alkaa käyttää erityistä vartalosukkaa. Vasen silmä poistettiin kokonaan, ja oikeakin jäi sokeaksi, vaikka lääkärit eivät kajonneet siihen.

Pelastus tuli, kun Jones pääsi operaatioon, jollaisia on tehty koko Britanniassa vain noin 50 kertaa. Jonesin hampaasta irrotettiin ja muotoiltiin palanen, josta puolestaan tehtiin "linssi" silmäluomen alle.

Operaation jälkeen Jones näki ensimmäistä kertaa vaimonsa, jonka kanssa hän oli mennyt naimisiin neljä vuotta aiemmin.

Mies selvisi 47 kerroksen pudotuksesta

Ikkunanpesijä Alcides Moreno loukkaantui vakavasti, kun hänen ikkunanpesualustansa syöksyi alas asfalttiin pilvenpiirtäjän 47. kerroksesta.

Morenon veli kuoli onnettomuudessa, mutta Moreno itse onnistuttiin leikkaamaan. Kolmen viikon tajuttomuuden jälkeen mies heräili ja alkoi puhua, ja kuukauden päästä hän pääsi kotiin. Vuoden sisällä mies käveli.

Yleensä jo neljännestä kerroksesta putoaminen johtaa kuolemaan 50 prosentin todennäköisyydellä.

Mallin vartalo pidettiin kasassa 11 metallitangolla

Katrina Burgess ajoi ulos moottoritieltä Englannissa. Onnettomuuden seurauksena naisen selkä napsahti poikki, keuhkot puhkesivat ja niska, lantio, vasen jalka sekä useat kylkiluut murtuivat.

Pelastaakseen Burgessin hengen lääkärit kasasivat hänen vartalonsa kokoon: he tukivat naisen vartalon asettamalla metallisen tangon lantiosta polveen. Sitten he leikkasivat selän auki. Selkään asetettiin lisää tankoja, ja myöhemmin selkärangan kärki tuettiin vielä titaanisella ruuvilla.

Kuolemaa silmiin katsonut tyttö ei enää viisi kuukautta onnettomuuden jälkeen tarvinnut edes särkylääkkeitä.

Tyttö eli 118 päivää ilman sydäntä

14-vuotias D'Zhana Simmons oli onnensa kukkuloilla: hänen laajentuneen sydämensä tilalle oli löydetty uusi, yhteensopiva sydän. Leikkauksessa meni kuitenkin jotain pieleen. Sydän ei toiminut kunnolla, ja lääkärit joutuivat poistamaan uuden elimen.

Leikkauksen jälkeen Simmonsia pidettiin hengissä neljän kuukauden ajan vain kahden keinotekoisen pumpun avulla. Normaalisti potilaan oma sydän on vielä kehossa, vaikka keinotekoista pumppausta käytettäisiinkin.

Onnekseen Simmons sai vielä uuden sydämen – leikkaus oli jopa niin onnistunut, että hänelle siirettiin myös uusi munuainen heti sydänleikkausta seuraavana päivänä.

Halvaantunut mies alkoi kävellä hämähäkinpureman jälkeen

David Blancarte oli istunut halvaantuneena pyörätuolissa 20 vuotta rajun moottoripyöräonnettomuuden jäljiltä. Kun yleensä kuolion uhrilleen aiheuttava violonistihämähäkki (Loxosceles reclusa) puri häntä, mies joutui uudestaan sairaalahoitoon.

Purema teki kuitenkin halvaantuneelle miehelle jotain aivan toista kuin kävelevälle: kahdeksan kuukautta hämähäkin kohtaamisen jälkeen Blancarten jalka alkoi osoittaa pientä nykimistä. Viisi päivää myöhemmin hän seisoi ja käveli taas kahdella jalalla. 20 pyörätuolivuoden jälkeen parantuminen tuntui ihmeeltä.

Lähteet: www.oddee.com, www.toptenz.net

Lue myös:

    Uusimmat