Marjamäki innoissaan leijonatulokkaista – "Aivan kansainvälistä luokkaa"

Leijonissa nähdään ensikertalaisten ryntäys, kun ensi viikolla pelataan Moskovan EHT-turnaus. Päävalmentaja Lauri Marjamäki on tilanteesta innoissaan.

Joukkueessa on mukana peräti kahdeksan debytanttia. Yhdeksäskin olisi, ellei Miro Aaltosta olisi jo jouduttu hälyttämään pikakomennuksella Karjala-turnaukseen.

Marjamäki nostaa esille muutaman nimen, jotka hän erityisellä innolla odottaa näkevänsä.

– Esimerkiksi nuorten maailmanmestari Niko Mikkola. Miten hän pelaa KalPassa? Iso, 194-senttinen pakki. Lähtee hyvin paineen alta pois. Pitkä maila, pystyy puolustamaan. On aika ennakkoluuloton ja sellainen hyvän itseluottamuksen omaava pelaaja, kehuu Marjamäki MTV Sportille.

– Sitten tietenkin Roope Hintz. Hänen luistelunsa on aivan kansainvälistä luokkaa. Miten muu peli sitten maajoukkueessa?

Viime vuoden nuoret kultaleijonat kiinnostavat tietenkin, mutta kokoonpanossa on myös kokeneempia tulokkaita.

– Paljon mielenkiintoisia. Miika Koivisto ja Ari Gröndahl ovat aika lailla omia polkuja tulleet. Hienoa, että pystyvät kehittymään, kun ikääkin tulee. Kaikki löytävät oman polkunsa. Aina ei tarvitse olla juniorimaajoukkuekasvoja. Nämä kaverit ovat uskoneet kovaan työntekoon ja sitä kautta tämäkin kutsu oli mahdollinen.

26-vuotias Jukureissa pelaava Koivisto on ensimmäistä kertaa urallaan maajoukkuetoiminnassa mukana. Vuotta vanhempi Gröndahl on kuulunut Sportin runkopelaajiin tällä kaudella. Hän oli mukana nuorten MM-kisoissa kahdeksan vuotta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat