Mainos

Marja-Sisko Aallon saarna keräsi kirkon täyteen

Sukupuolenkorjauksen tehnyt Marja-Sisko Aalto on kerännyt kirkkosalin täyteen väkeä pitäessään ensimmäisessä jumalanpalveluksessaan sen jälkeen kun jätti Imatran kirkkoherran tehtävät. Helsinkiläinen Oulunkylän seurakunta oli pyytänyt Aaltoa toimittamaan helatorstain jumalanpalvelusta.

Kirkkoon saapui 130-140 ihmistä, mikä on seurakunnan kirkkoherran Heikki K. Järvisen mukaan selvästi enemmän kuin helatorstaisin yleensä.

Marja-Sisko (ent. Olli) Aalto oli Imatralla kirkkoherrana vuodesta 1986. Hän erosi tehtävästä maaliskuussa, koska ei kokenut saavansa riittävää luottamusta ja yhteyttä seurakuntaan sukupuolenkorjausleikkauksen jälkeen.

Kirkkoherra perusteli kutsua sillä, että Aalto on aiemmin asunut seurakunnan alueella. Lisäksi kirkkoherra pitää Aaltoa taitavana puhujana.

- Mihinkäs se hänen pappeutensa, tietonsa ja taitonsa, olisi hävinnyt? Hänhän on hyvin taitava sanankäyttäjä, Järvinen sanoi.

Aalto odottaa uutta kutsua seurakunnalta

Aalto ja Järvinen toimittivat helatorstain jumalanpalvelusta yhdessä. Aalto piti saarnan, jossa puhui muun muassa lähimmäisenrakkaudesta. Hän vetosi seurakuntaan sanomalla, että on tärkeää toimia rakkaudellisesti eikä vain puhua siitä.

Aalto on hakenut korjausprosessinsa aikana tuloksetta muita kirkon virkoja muun muassa Kirkkohallituksesta ja Vantaan seurakuntayhtymästä.

Järvisen mukaan Oulunkylän seurakunta ei paljon pysty Aallon työtilanteeseen vaikuttamaan, sillä vain tuomiokapituli voi antaa papeille virkamääräykset.

Pappeus on Järvisen mielestä siinä mielessä erikoinen ammatti, että kukaan ei myöskään voi sanoa ryhtyvänsä papiksi, vaan siihen tulee kutsu seurakunnalta.

- Aalto pyysikin lopuksi, että seurakunta kutsuisi toistekin, Järvinen kertoi.

Kirkkoherra lupasi, että Aallolla on mahdollisuus toimia uudemmankin kerran Oulunkylän seurakunnassa, ainakin keikkatyöläisenä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.