Mainos

Marijuana puhuttaa Indonesiassa

Indonesiassa marijuanan kasvattamisesta voi seurata jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistus. Kasvia käytetään silti yleisesti mausteena.

Indonesian kansallinen huumeasiantuntija Tomi Harjatno on aiheuttanut kohua sanomalla, että marijuanan hyötykäytöstä tarvitaan lisää tutkimuksia.

Hänen mukaansa on syytä tutkia voidaanko marijuanaa hyödyntää jatkossa muun muassa polttoaineen, vaatteiden, paperin tai ruuan valmistukseen.

- Tahdomme selvittää voidaanko marijuanaa käyttää johonkin hyödylliseen. Tahdomme tietää voitaisiinko kasvin kielteinen mielikuva muuttaa myönteisemmäksi ja terveellisemmäksi, toteaa asiantuntija Tomi Harjatno.

Harjatnon mukaan perustavat selvitykset marijuanan vaikutuksista on Indonesiassa tehtävä seuraavien vuosien aikana.

- Meidän täytyy olla viisaita ja välttää tuomitsemasta jotain ilman tarvittavia todisteita. Voimme ottaa kantaa tähän asiaan vasta sen jälkeen kun meillä on tuloksia tieteellisistä tutkimuksista, kertoo Harjatno.

Indonesiassa marijuanan kasvattamisesta voi seurata jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistus. Marijuana on luokiteltu maassa kokaiinin ja heroiinin kaltaiseksi huumausaineeksi.

Pataan makua marijuanasta

Indonesian varapresidentti Jusuf Kalla on aikaisemmin ilmoittanut ettei marijuanaa tulla laillistamaan. Hän on kuitenkin myös sanonut, että kasvia saa pienissä määrissä käyttää mausteena.

Marijuanaa käytetäänkin jossain osissa maata yleisesti mausteena. Paikalliset kokit kertovat kasvin sopivan erityisesti kana- ja lammasruokien maustamiseen.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.