Maria Veitola joutui leikkaukseen: "Käsi oli infernaalisen kipeä"

Masked Singer -etsivät paljastavat kikkansa: Näin arvaat hahmon oikein 5:50
Katso myös: Maria Veitola ja muut Masked Singer -etsivät paljastavat videolla: Näin arvaat hahmon oikein.

Maria Veitola kertoo somessa joutuneensa kirurgin veitsen alle.

Juontaja, toimittaja Maria Veitola kertoo Instagramissa olleensa viikko sitten olkapääleikkauksessa. Hän jakoi Instagram-tililleen leikkaukseen liittyvän kuvasarjan, jonka ensimmäisessä otoksessa hän makaa sängyssä olkapää paketissa.

Veitola kirjoittaa postauksessaan, että hänen oikea kätensä on vihoitellut jo pitkään. Hän kertoo käden oireilleen ensin tenniskyynärpäänä ja sen jälkeen jäätyneenä olkapäänä, jota hän poti puolentoista vuoden ajan.

Tenniskyynärpäällä tarkoitetaan Terveyskirjaston mukaan olkaluun nivelnastaan kiinnittyvien jänteiden rasituksesta johtuvaa kiputilaa. Jäätyneeksi olkapääksi puolestaan kutsutaan Terveyskirjaston mukaan tilaa, jossa olkanivelen nivelkapseli paksuuntuu ja kiristyy. Tämän seurauksena nivelen liikelaajuus pienenee ja liikkeet ovat kivuliaita, kertoo Terveyskirjasto.

Veitola kirjoittaa hoitaneensa ja kuntouttaneensa kättään monin tavoin.

– Venyttelin, jumppasin, kävin hierojalla, jäsenkorjauksessa ja akupunktiossa, söin särkylääkkeitä ja otin kortisonipistoksia. Treenasin ja olin treenaamatta.
Loppusyksystä ei auttanut mikään, käsi oli infernaalisen kipeä ja minä totaalisen väsynyt jatkuvaan, vihlovaan kipuun, hän kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Juontaja kirjoittaa, että lopulta hänen olkapäänsä leikattiin. 

– Oli etulabrumin irtirepeämää, rispaantunut lapalihaksen jänne, rustovauriota ja paljasta luuta. Yllärinä löytyi joku vanha vamma, olen pinnistellyt muistaakseni, että onko tämä se, kun kaaduin mopolla, pyörällä, laskettelusuksilla vai rappusissa teatterikoulun pääsykokeissa. Ehkä joku niistä, tai sitten muuta.


Tällä hetkellä Veitola toipuu kirjoittamansa mukaan leikkauksesta muun muassa särkylääkkeiden, jumppaliikkeiden ja fysioterapian avulla. Hän kertoo kipujen ja väsymyksen ovan edelleen hetkittäin kovia, mutta luottavansa kirurgiinsa ja siihen, että "tästä tulee hyvä".

Juontaja kuvaa sairastamisen olevan omalla persoonallaan töitä tekevälle yksinyrittäjälle vaikeaa.

– Koskaan ei ole oikea ja hyvä aika olla telakalla, ei etenkään joulun alla. Mutta joskus on pakko luottaa siihen, että yhteistyökumppanit ymmärtävät ja joustavat, ja että oma terveys ja hyvinvointi saavat olla prioriteettilistan ykköspaikalla.

Veitola iloitsee  postauksessaan, että hänellä on muun muassa assistenttinsa ja managerinsa, jotka auttavat häntä tiukissa paikoissa.

– Yrittäjähän vastaa itse sairaanhoitokuluista ja sairausajan taloudellisesta ja muusta turvasta. Iso kiitos kirjanpitäjälleni Ainolle, joka on kannustanut minua maksamaan YEL-vakuutusta aitojen työtulojen, eikä vain minimin mukaan. 

Veitola myös kirjoittaa taputtavansa itseään selkään siitä, että on ottanut kollegansa vinkistä yritykselleen kattavan terveysturvavakuutuksen. Hän kirjoittaa, että muuten koko hommasta ei olisi tullut mitään.

 

Lue myös:

    Uusimmat