Maria Veitola avoimena vaihdevuosioireistaan: "Heräsin joka yö neljän aikaan hikilammikosta"

Masked Singer -etsivät paljastavat kikkansa: Näin arvaat hahmon oikein 5:50
Maria Veitola nähdään Masked Singer -ohjelmassa. Etsivät paljastavat videolla: Näin arvaat hahmon oikein.

Juontaja, toimittaja Maria Veitola kertoo avoimesti vaihdevuosioireistaan, jotka tulivat hänelle eteen rytinällä. Hän kertoo olevansa kiitollinen saatuaan niihin avun. 

Juontaja, toimittaja Maria Veitola, 50, kertoo Instagramissa avoimesti vaihdevuosioireistaan. Hän kertoo kokeneensa ensimmäiset oireet puoli vuotta sitten. Vaikka hän oli tietoinen mahdollisista oireista, tulivat ne silti yllätyksenä hänelle. 

Häkellyttävän voimakkaita kuumia aaltoja, jotka tulivat puskista. Hikoilin hetkessä vaatteeni läpimäriksi, Veitola kertoo.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Heräsin joka yö neljän aikaan hikilammikosta kykenemättä enää nukkumaan. Päivisin olin väsynyt ja kiukkuinen. En palautunut liikunnasta. Makasinpa sohvalla tai treenasin, joka paikkaa kolotti ja kivisti.

Veitola kertoo, että sai apua oireisiin heti, kun tajusi mennä gynekologin puheille. Hän aloitti omasta toiveestaan estrogeenikorvaushoidon.

– Kuumat aallot talttuivat, sain taas nukuttua ja pääsin sohvalta ylös ilman valitusta.

Hän kertoo oivaltaneensa pian korvaushoidon aloitettua, että ei oikeasti ollut se henkilö, joksi vaihdevuosioireet hänet muuttivat.

Estrogeenihoito elvytti minut kokonaisvaltaisesti. Sekä fyysiset, että henkiset kivut helpottivat nopeasti. Itsetuntoni ja iloisuuteni palasi, Veitola lopettaa kirjoituksensa.

Lue myös:

    Uusimmat