Maria Lundin kassi:

- basilikaa - munakoiso - Mozzarella-juustoa - Parmesan-juustoa - luomu-tomaattimurskaa - 2 banaania - pieni plo Amarettoa

Aki Wahlmanin ja Maria Lundin menu:

Munakoisotahna

munakoiso Mozzarella-juustoa dl oliiviöljyä suolaa

Leikkaa viipaleet munakoisosta, suolaa, kuivaa pinta ja paista pannulla. Kypsennä munakoisolohkot uunissa oliiviöljyn kanssa 10 min. Soseuta mozzarellan kanssa ja lisää oliiviöljyä kunnes massasta tulee tahnaa. Mausta suolalla. Laita tarjolle tahnaa kiekon päälle, pinnalle ruohosipulia.

Tomaattikeitto

1 tlk tomaattimurskaa valkosipulin kynsi 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl valkoviiniä 5 basilikan lehteä sokeria suolaa

Sekoita kaikki aineet tehosekoittimella ja tarjoa oliiviöljyssä paistetun leipätikun kanssa.

Leipätikut ja Mozzarella-juustoa yrttiöljyllä

viipale vuokaleipää valkosipulin kynsi rosmariinia 1 dl oliiviöljyä

Leikkaa leivästä suikaleet ja paista öljyssä yrttien ja puolitettujen valkosipulien kanssa. Leikkaa Mozzarella viipaleiksi, tarjoa lisäkkeenä yrttiöljyä.

yrttiöljy:

1 oksa persiljaa 1 oksa basilikaa 2 dl rypsiöljyä 1 dl oliiviöljyä

Kiehuta suolavedessä yrtit varsineen. Kuivaa huolella ja laita cutteriin pyörimään öljyjen kanssa, suolaa.

Banaanitatin

punainen banaani 1 rkl fariinisokeria 1 dl vehnäjauhoja 100 g voita 1 rkl vettä suolaa

Leikkaa banaani viipaleiksi ja laita vuokaan, päälle fariinisokeria. Sekoita taikina-aineet ja laita banaanien päälle taikinakansi. Paista uunissa 200 c:ssa 10 min.

Amarettobanaanit

punainen banaani 1 keltuainen 2 rkl sokeria 1/2 dl valkoviiniä 2 cl Amaretto-likööriä 1 vaniljatanko

Leikkaa banaani pituussuuntaan neljään osaan ja paista pannulla voissa, liekitä Amaretto-liköörillä. Sekoita muut aineet ja kypsennä kastike kokoajan sekoittaen, älä keitä! Tarjoa kastike banaani-ruokien lisäkkeenä.

Lue myös:

    Uusimmat