Maria Friström vaihtoi Piilaakson asuntosijoittamiseen – omistaa jo 11 asuntoa

Tällaiset kohteet asuntosijoittaja Maria Friström kiertäisi kaukaa 1:26
Tällaiset kohteet asuntosijoittaja Maria Friström kiertäisi kaukaa.

Piilaaksossa työskennellyt Maria Friström repäisi ja lähti asuntosijoittamiseen maailmaan. Nyt hän kertoo tarinansa Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa!

Asuntosijoittaja ja sisustussuunnittelija Maria Friström on elämässään ehtinyt monenlaista. Hän vieraili Viiden jälkeen -ohjelmassa kertomassa elämästään ja työstään.

Marialla on monipuolinen ura takanaan. Hän aloitti fysioterapeuttina ja on työskennellyt mallina Marimekon ja Fentyn muotinäytöksissä sekä Hong Kongissa golf-coachina. Toimittuaan viestintäalalla Yhdysvaltain Piilaaksossa hän muutti jälleen suuntaa ja ryhtyi asuntosijoittajaksi.

Yllä olevalla videolla Maria kertoo, millaiset kohteet kiertäisi kaukaa!

Asuntoala toi vapautta

Asuntobisnekseen hän päätyi toivottuaan, että saisi elämäänsä enemmän vapautta. Työviikot viestintäalalla Piilaaksossa saattoivat venyä 80-tuntisiksi ja Marialla oli lapsia. Asuntoalalla tulojen eteen ei tarvitse aivan koko ajan aktiivisesti tehdä töitä.

Ensimmäisen sijoituskohteensa Maria osti rahoilla, jotka hän oli puolisonsa kanssa säästänyt omaa ensiasuntoa varten. Hänellä ja hänen miehellään oli tuolloin hyvä palkka, he oli 35-vuotiaita ja säästäneet.

Uuden kokeilu kiinnostaa

Maria miettii, että hänen rohkeutensa tarttua haasteisiin liittyy pohjattomaan uteliaisuuteen ja siihen, että hän pelkää enemmän sitä, että jättäisi kokeilematta uusia asioita. Hän pohtii, että taustalla lienee äidiltä opittu asenne sekä elämänkokemus.

Mariaa ajaa eteenpäin halu kasvaa ja kokea mahdollisimman paljon. Nyt kun hänellä on lapsia, hän haluaa näyttää samaa esimerkkiä heille, että kannattaa tehdä asioita, vaikka pelottaa.

Minulle rohkeus on sitä, että tehdään asioita, joista ei tiedä, mikä lopputulos on.

Rohkea hintapyyntö kannatti

Maria päätti alkaa ostaa huonokuntoisia asuntoja, remontoida niitä ja vuokrata ne eteenpäin. Tällä hetkellä hänen omistuksessaan on 11 asuntoa ja lisää on rakenteilla.

Haastattelussa nähdään kuvia Coloradon kodista ennen jälkeen ja remontoinnin. Maria muistuttaa, että aina aivan kaikkea ei tarvitse laittaa uusiksi. He esimerkiksi säilyttivät kodissaan graniittitason sellaisena kuin se oli.

Maria teki tuosta ensimmäisestä kohteesta kaupat noin seitsemän vuotta sitten. He saivat sen 285 000 dollarilla eli noin 266 754 eurolla. Remontointiin he käyttivät 100 000 dollaria, noin 93 590 euroa. 

Maria kertoo haastattelussa, että tuolta alueelta ei ollut vuosiin mennyt asuntoja kaupaksi yli 550 00 dollarilla (514 745 euroa). He päättivät pistää sen myyntiin muiden mielestä uhkarohkealtakin kuulostavalla summalla eli 625 000 dollarilla (noin 584 937 eurolla). Maria kertoo, että se kannatti, sillä tarjouksia tuli jo parissa päivässä ja lopulta ostaja maksoi siitä 705 000 euroa (659 865 euroa) .

Asuntokaupan eroja Suomen ja Yhdysvaltojen välillä

Asuntokaupassa on eroa Suomen ja Yhdysvaltojen välillä. Maria kertoo, että esimerkiksi kauppojen tekeminen vie rapakon takana 30 päivää ja vaatii pinon papereita. Byrokratiaa on paljon enemmän. 

Toisaalta Maria pitää hyvänä asiana sitä, että Yhdysvalloissa kaikki tieto on avointa. Hän toivoo, että Suomessa otettaisiin tästä asenteesta mallia.

Maria on aiemmin kertonut MTV Uutisille perhettään kohdanneesta tragediasta, Millie-tytön kuolemasta. Maria kertoo vaikeasta aiheesta myös Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Katso koko haastattelu alta. 

Erikoishaastattelussa asuntosijoittaja Maria Friström 16:19
Asuntosijoittaja ja sisustussuunnittelija kertoo liiketoimistaan Yhdysvalloissa. Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat