Remontoi rohkeasti itse! Seitsemään asuntoon pintaremontin tehnyt Jasmiini kertoo, mitä työkaluja ainakin tarvitset –  "Et pysty pilaamaan yhtään mitään"

Remontoi itse - älä anna ennakkoluulojen jarruttaa! 9:04
Videolla Jasmiini Lappalaisen haastattelu! Mitkä kahdeksan työvälinettä ovat ne tärkeimmät?

Viiden jälkeen -ohjelmassa tutustuttiin pintaremonttia rakastavaan Jasmiini Lappalaiseen. Miten Jasmiini neuvoisi remontoinnista haaveilevia?

Mitä karmeammassa kunnossa asunto on, sitä innostuneempi on Jasmiini Lappalainen. Huonokuntoisessa asunnossa Jasmiini näkee mahdollisuuksia toteuttaa rakasta harrastustaan: pintaremonttia. Uppoutuminen pintaremontin pariin on Jasmiinille kuin oma meditointihetki.

Vuosien aikana Jasmiini on remontoinut jo seitsemän asuntoa, joista yhteen Viiden jälkeen -ohjelmassa tutustuttiin. Yhdessä Ella Kannisen kanssa Jokanaisen remonttikirjan kirjoittanut Jasmiini kertoo muun muassa tapetoineensa, maalanneensa ja hioneensa lattioita asunnossa.

Innostus remontoimiseen syttyi parikymppisenä, kun rakennusmestarin tytär Jasmiini osti ensimmäisen oman kotinsa. Taidot ovat karttuneet itse opettelemalla.

– Sitähän pitää harjoitella, testata ja löytää se oma tyyli, ja miten materiaalit ja välineet toimii. Jokainen kertahan, jos uutta teet, niin aina siinä on jotain haastavaa, mutta samalla lailla sen oppii kuin minkä muun tahansa taidon, että toistoja, toistoja, toistoja, Jasmiini kannustaa.

Jasmiini toki muistuttaa, että jotkut asiat ovat raskaampia kuin toiset, ja vaativat enemmän pohjatyötä. 

Katso Jasmiinin koko haastattelu yllä olevalta videolta! Videon lopulla Jasmiini esittelee myös kahdeksan työvälinettä, jotka jokaisen remontoijan olisi hyvä omistaa. Arvaatko, mikä on "todella tärkeä ja elämää helpottava väline"?

"Harvoin pystyt tekemään sellaista haittaa, jota et pystyisi korjaamaan"

Toimittaja Minna Perovuo myöntää pelkäävänsä itse pintaremontissa sitä, että onnistuukin tuhoamaan jotain.  Jasmiini huomauttaa, että kyseessä on tyypillisin syy sille, miksi pintaremonttia ei aloiteta, mutta muistuttaa, että peruuttamatonta tuhoa on vaikea saada aikaan.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

–  Pintaremontoinnissahan on se, että harvoin pystyt tekemään sellaista haittaa, jota et pystyisi korjaamaan. Vaikka maalaat tai tapetoit tai teet mitä tahansa huonosti, niin se on korjattavissa. Niin kauan kuin et koske rakenteisiin tai sellaisiin asioihin, mitä et saa tehdä, eli sähköt ja vedet ja putket, niin et pysty oikeastaan pilaamaan yhtään mitään, Jasmiini vakuuttaa.

Jos innostusta remontoimiseen löytyy, mikään ei estä kokeilemasta. Jasmiini muistuttaa, ettei kukaan ala kutomaan villapaitaakaan ensimmäistä kertaa lukematta ohjeita.

–  Vähän sellaista armollisuutta. Harva ekalla kerralla tekee täydellistä.

Jos asut omistusasunnossa asunto-osakeyhtiössä, muista, että kaikista muista kuin pienistä pintaremonteista pitää ilmoittaa kirjallisesti isännöitsijälle. Aloittamista helpottavat oikeat työkalut, katso yllä olevalta videolta Jasmiinin vinkit!

Lue myös:

    Uusimmat