Helsinkiläisnainen kokkasi 15 tuntia ja kutsui tuntemattomia luokseen jouluksi: "Ihmiset todella otettuja"

Helsinkiläisnainen halusi jakaa joulupöytänsä tuntemattomille ihmisille jouluaattona.

Aattoillan pimeys muuttui kynttilöiden loisteeksi, kun kalliolaisen asunnon ovi alkoi käydä ja sisään lipui ennestään toisilleen tuntemattomia jouluvieraita.

Hiljaisuus ei kuitenkaan ottanut valtaansa, sillä juttu luisti jo ulko-ovelta asti, kertoo illan järjestänyt Mari Varjus.

– Meillä oli tosi hauska ilta kaikkinensa ja pöytä oli koreana. Vain yksi ilmoittautunut perui saapumisensa viime tingassa.

Kaikkiaan kalliolaisessa asunnossa vieraili illan aikana seitsemän ihmistä. Vain yhden Varjus tunsi entuudestaan, naapurissa asuvan vanhan rouvan.

– Alkuillasta yksi vieras joutui lähtemään töihin, mutta samalla ovenavauksella tulikin sitten yksi henkilö lisää.

Halusi antaa mahdollisuuden mukavaan jouluun

Varjuksen mietteissä on ollut jo muutaman vuoden ajan saattaa yksinäisiä ihmisiä saman katon alle jouluna.

– Olen jo pari vuotta miettinyt tällaisen järjestämistä, koska on paljon ihmisiä, jotka tuntevat itsensä yksinäiseksi erityisesti jouluna. Halusin antaa mahdollisuuden viettää mukavaa iltaa ja joulua luonani.

Kalliolaisten Facebook-ryhmään tekemän päivityksen myötä iltaan löytyivät osallistujat. Lisäksi Varjus sai paljon kiitosviestejä myös muilta.

– Sain hirveästi pelkästään kiitosviestejä, sillä ihmiset olivat todella otettuja tästä ideasta.

15 tuntia keittiössä

Kokkailusta nauttiva Varjus vietti oman arvionsa mukaan 15 tuntia keittiössä valmistellessaan kolmen ruokalajin jouluillallista. Varjus ei odottanut vierailtaan lahjoja, mutta huomaavaiset ihmiset toivat itsensä lisäksi pieniä kiitoksia.

– Sain joulukukkaisia, oli suklaata ja muutakin pientä. Lisäksi koirallekin tuotiin pehmoleluja.

Illan jälkeen myös joulumieli saavutti Varjuksen.

– En tänä jouluna jaksanut lähteä perheeni luoksi, koska en ole oikein jouluihminen, eikä ollut hirveästi joulufiilistä, mutta se tuli kuitenkin toista kautta, Varjus hymähtää.

Kaiken kaikkiaan illasta jäi hyvä mieli sekä Varjukselle itselleen että vieraille.

– Oli aivan huippu ilta! Mietin kyllä, että ensi vuonna voisin järjestää tällaisen uudestaan. Lisäksi puhuimme vieraiden kanssa, että voitaisiin muutenkin nähdä joskus uudelleen. Tulimme niin hyvin toimeen ja kivaa oli.

Lue myös:

    Uusimmat