Mainos

Mäntän musiikkijuhlilla teemana pianomusiikin historia

Mäntän musiikkijuhlat juhlii viidettä toimintavuottaan näyttävästi. Pianomusiikkiin painottuvalla nuorten muusikoiden festivaalilla kantaesitetään uusi suomalainen pianokonsertto, juhla kasvaa kuusipäiväiseksi ja konserttien määrä lisääntyy kahteentoista.

Tapahtuma järjestetään jo tuttuun tapaan juhannuksen jälkeisellä viikolla eli tänä vuonna 24.-29. kesäkuuta. Kesän teema on pianon ja pianomusiikin historia.

-Historiallinen näkökulma on ollut Mäntän ohjelmansuunnittelussa aina läsnä. Nyt juhlavuonna oli aika ottaa se pääteemaksi, juhlien taiteellinen johtaja, pianisti Niklas Pokki sanoo.

Juhlilla esitettävä musiikki alkaa 1500-luvulta ja päättyy nykyhetkeen. Konserttisarja huipentuu musiikkijuhlien tilausteoksen, Kalevi Ahon 2. pianokonsertin kantaesitykseen. Sen esittävät Vilppulan kirkossa sunnuntaina 29. kesäkuuta pianisti Antti Siirala ja Sinfonia Lahti Chamber Ensemble kapellimestari Osmo Vänskän johdolla.
Konserteissa kuullaan nykypianon lisäksi vanhempia kosketinsoittimia. Cembaloa, klavikordia ja fortepianoa Byrdistä Schubertiin soittavat keskiviikkona 25. kesäkuuta Aapo Häkkinen ja Jerry Jantunen.

Musiikin jättiläisten Bachin ja Beethovenin musiikkia ylistetään keskiviikon pianokonsertissa, jonka todellinen harvinaisuus on Beethovenin oma nelikätinen sovitus Grosse Fugesta op. 134. Sen soittavat Sonja Fräki ja Niklas Pokki.

Pianosäveltäjistä myös Chopin ja Liszt saavat oman konserttinsa, ja saksalaista täysromantiikkaa esittelevässä kamarimusiikkikonsertissa kuullaan Schumannia ja Brahmsia. Mäntän musiikkijuhlien ensimmäisessä urkukonsertissa Jan Lehtola soittaa juhlien päätöspäivänä Mäntän kirkon uusilla ranskalaisromanttisilla uruilla venäläistä ja ranskalaista urkumusiikkia.

Juhlilla esiintyvät lisäksi muun muassa pianistit Valeria Resjan, Mika Rännäli ja Mirka Viitala sekä viulisti Jaakko Kuusisto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.