Mainos

Mansikan hinta nyt halvimmillaan

Mansikan hinta on nyt halvimmillaan, arvioi Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton toiminnanjohtaja Hannu Salo.

– Mansikoita on nyt marketeissa edullisesti saatavissa, mutta marjamäärät alkavat vähentyä eli uskon, että hintataso alkaa nousta. Ainakin Etelä-Suomen rannikolla marjamäärät ovat jo hyvin vähäisiä, Salo perustelee näkemystään.

Pohjoisemman Suomen mansikkatilanne on hieman parempi, mutta pohja häämöttää sielläkin.

Suonenjoen seudulla, Savossa, Keski-Suomessa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjanmaalla eletään vielä hyvän sadon aikaa, mutta kyllä sielläkin alkaa olla merkkejä satomäärien selvästä vähentymisestä, Salo arvioi.

Hintatietoisella pakastajalla alkaa siis olla viimeiset hetket ryhtyä toimeen, mutta jos kukkaro antaa myöten, on mansikkaa Salon mukaan tarjolla vielä ainakin elokuuhun asti.

– Sadonajoitusmansikkaa, jota kyetään tuottamaan heinäkuun loppuun ja elokuunkin vielä, on tarjolla, mutta tietysti marjamäärät ovat hyvin paljon vähäisempiä. Tämän tyyppisiä tarjouksia, mitä nyt on ollut, ei enää varmaankaan näy, Salo toteaa.

Pääkaupunkiseudun marketeissa on tällä viikolla saanut viiden kilon mansikkalaatikon 15-20 eurolla. Salon mukaan hintataso noudattelee yleensä samoja linjoja muuallakin maassa, mutta saattaa hieman vaihdella marjan saatavuuden mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.