Mainos

Manninen patistaa kuntia menokuriin

Kauhavalla puhunut ministeri kehottaa kuntia tiukkaan menokuriin. Lisäksi palvelutuotantoa on tehostettava ja kuntien yhteistyötä syvennettävä.

Hannes Manninen

Alue- ja kuntaministeri Hannes Mannisen mielestä kuntien on vahdittava menojaan tarkemmin.

- Jotta myönteinen kehitys toteutuisi, kunnilta edellytetään tiukkaa menokuria. Samoin tarvitaan toimia palvelutuotannon tehostamiseksi ja kuntien yhteistyön syventämiseksi. Tähän kannustetaan muun muassa ottamalla käyttöön uusi avustusjärjestelmä kuntien laaja-alaiseen palvelujen järjestämisen, talouden ja kehittämisen kannalta merkittävään ylikunnalliseen yhteistoimintaan, sanoo Manninen.

Ministerin mukaan nämä ovat ehdot sille, että hallituksen toimien ja ennakoidun talous- ja verotulokehityksen lupailema myönteinen kehitys toteutuisi kunnissa.

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen puhui Kauhavalla Keskustanuorten ja Keskustan opiskelijaliiton Elokoulussa.

Kuntien velkaantumisen ennakoidaan pysähtyvän vuonna 2007. Vuonna 2008 vuosikatteen arvioidaan jopa ylittävän huippuvuoden 2002 tason. Mannisen mukaan hyvän yleiskehityksen taustalla aihetta huoleen antavat suuret erot kuntien välillä.

Manninen torjuu opposition laskelmat

Ministeri torjui opposition laskelmat valtion toimien kielteisistä vaikutuksista kuntatalouteen.

-Ainoaksi todelliseksi kritiikin aiheeksi näyttääkin jäävän indeksitarkistusten tekeminen sinänsä lain mukaisella tavalla vain 75-prosenttisesti. On hyvä palauttaa mieliin, että nykyisten pääoppositiopuolueiden hallituksessa ollessa tarkistukset tehtiin pääsääntöisesti vain 50-prosenttisesti, hän muistutti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.