Mainos

Mannerheim-elokuva yritetään rahoittaa ennakkolipuilla

Rahoitusvaikeuksissa painivaa Mannerheim-elokuvaa yritetään nyt pelastaa 50 euron hintaisia ennakkolippuja myymällä. Tuottajan mukaan lipunmyynti on vastaus kaikille yksityisille henkilöille, jotka ovat halunneet tukea elokuvan tekoa. Kuluttajavirasto muistuttaa ennakkolippuihin liittyvistä riskeistä.

Mannerheim-elokuvaa yritetään rahoittaa ennakkolippujen avulla. Tänään tulevat myyntiin 50 euron arvoiset ennakkoliput, joiden kantaosa jää muistoksi elokuvan tukemisesta. Lippujen ennakkomyynti on ensimmäinen rahoitusväylä suomalaisille sen jälkeen kun tuotantoyhtiöön alkoi viikko sitten tulvia ehdotuksia rahoitusvaikeuksiin joutuneen elokuvan pelastamiseksi.

Ohjaaja Renny Harlin haluaa korostaa elokuvan avaavan kertakatselulla suuren määrän kiinnostavaa lähihistoriaa suomalaisille ja ulkomaalaisille.

- Se on koululaisille valtava tiedon lähde ja monille maailmalla liikkuville suomalaisille oivallinen käyntikortti, Harlin visioi.

Hän ei pidä 50 euron ennakkolipun hintaa liian korkeana.

- Konserteissa ja urheilutapahtumissa lippujen hinnat ovat moninkertaiset, ja ne myydään loppuun jopa muutamassa tunnissa, Harlin vertaa.

Mannerheim-elokuvan tuottaja Markus Selin korostaa, että lipunmyynti on tuotantoyhtiön vastaus kaikille niille yksityisille henkilöille, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa olla mukana toteuttamassa elokuvaa.

- Satojen yhteydenottojen joukossa oli monta kymmentä erityyppistä ehdotusta, joista lipunmyynti valikoitui päällimmäiseksi. Osakeyhtiö ei voi toteuttaa kansalaiskeräystä, mutta lipunmyynti on mitä luontevinta toimintaa elokuva-alalla, Selin sanoo.

Lipunmyynnillä ei kuitenkaan koko elokuvaa rahoiteta.

- Tietenkään elokuvaa ei voida rahoittaa lipunmyynnillä, lopulta rahat tulevat muista kohteista. Mutta tämä on kanava ihmisille näyttää mukanaolon tarvettaan ja ilmaista, mitä he tuntevat elokuvaa kohtaan. Nyt on vapaus valita, jos haluaa olla mukana, Harlin jatkaa.

Kuluttajavirasto varoittaa riskeistä

Kuluttajavirasto varoittaa kuluttajia ennakkolippuihin liittyvistä riskeistä. Viraston mukaan lipun ostoa harkitsevan kannattaa muistaa, ettei elokuvan toteutumisesta ole takeita.

Selinin mukaan lipun ostaneet saavat rahat takaisin, jos elokuva ei toteudukaan.

Tuotantoyhtiö Liberty Production on suunnitellut useita uusia toimia rahoitusvajauksen täyttämiseksi. Elokuvan budjetti on yli kymmenen miljoonaa euroa. Esivalmistelut ovat nielleet jo kolme miljoonaa euroa. Talvikuvaukset pyritään aloittamaan Joensuussa maalis-huhtikuun vaihteessa.

Tuotantoyhtiö tiedottaa lähiaikoina lisää aikataulusta ja uusista rahoitusjärjestelyistä.

(MTV3)

Mannerheim-elokuvasta lisätietoa täällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.