Mainos

Mandela tapasi kapinallisjohtaja Kabilan

Zairen presidentti Mobutu Sese Seko palasi tänään takaisin Zairen pääkaupunkiin Kinshasaan. Zairen kapinalliset ilmoittivat, että Mobutun on erottava lauantaihin mennessä, jos hän haluaa rauhanomaisen lopun seitsemän kuukautta kestäneeseen sisällissotaan.

Etelä-Afrikan presidentti Nelson Mandela sanoi tänään, että Zairen presidentti Mobutu Sese Seko kuitenkin harkitsee Etelä-Afrikan ehdotuksia Zairen kansalaissodan lopettamiseksi. Mobutun odotetaan antavan vastauksensa maanantaihin mennessä.

Mandela oli keskustellut myös kapinallisjohtaja Laurent Kabilan kanssa. Kabila sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että hän odottaa maanantaihin saakka Mobutun vastausta vallasta luopumisesta. Kabila ei kuitenkaan kertonut, onko hän pysäyttämässä kapinallisten etenemistä kohti pääkaupunki Kinshasaa.

Mobutu ja Kabila eivät neuvotelleet

Mobutun oli määrä eilen tavata kapinallisjohtaja Laurent Kabila, mutta Kabila ei saapunut lainkaan neuvottelupaikaksi sovittuun eteläafrikkalaiseen alukseen. Kabila ilmoitti jääneensä pois neuvotteluista, koska hänen turvallisuuttaan ei ollut pystytty takaamaan.

Mobutu lensi Kinshasaan Pointe Noiren satamakaupungista Kongosta. Mobutu odotteli eilen yhdessä Etelä-Afrikan presidentin Nelson Mandelan kanssa Kabilaa Pointe Noiren satamassa olleessa Etelä-Afrikan laivaston aluksessa. Etelä-Afrikka on toiminut välittäjänä Zairen rauhanponnisteluissa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.