Kaksinkertainen olympiavoittaja oli minuuttien päässä kaiken lopettamisesta: "Kuvittelin kuinka hirttäisin itseni"

8:39
Videolla Tulosruudun tuoreimmat urheilu-uutiset.

Lontoon ja Pekingin kesäolympialaisissa kultaa pyöräilyssä voittanut Victoria Pendleton halusi lopettaa elämänsä. Yksi puhelinsoitto pelasti kuitenkin hänet. Pendleton kertoi The Sunille kokemastaan. 

Yhteensä kolme olympiamitalia voittanut 38-vuotias Pendleton on kärsinyt pitkään henkisistä ongelmista. Hän kertoo suunnitelleensa vaikeimpina aikoina oman hengensä riistämistä. 

– Kuvittelin kuinka hirttäisin itseni tai viiltäisin käsivarteni auki. Se kuulostaa dramaattiselta, mutta voin rehellisesti sano, että olin vain minuuttien päässä kaiken lopettamisesta, Pendleton sanoo.

Yksi yllättävä puhelu ja odottamaton ystävyys pelasti pyöräilytähden. Hän soitti kaiken tuntuessa toivottomalta maajoukkueen psykologille Steve Petersille.

– Kaikki tuntui synkältä ja silloin soitin hänelle. Se oli todella aikaisin aamulla. Hän vastasi ja selitin hänelle, etten halua enää. Hän kuitenkin puhui minun kanssani, kevensi oloani ja sai minut toisiin ajatuksiin. Hän pelasti henkeni, Pendleton toteaa.

Britti kertoo, että Peters auttaa häntä edelleen silloin, kun hänelle tulee itsetuhoisia ajatuksia. 

– Jos minulla on ongelmia, voin soittaa hänelle ja hänellä on aina aikaa minulle. Hän on saanut minut ymmärtämään sen, joka ajaa minua eteenpäin. Ymmärrän ensimmäistä kertaa, että minulla on vaihtoehto. Voin kontrolloida ja muuttaa tuntemuksiani, Pendleton kertoo.

– En ole mikään luonnollinen optimisti. Hän on kuitenkin näyttänyt minulle, että positiivisia asioita on joka puolella, jos vain niitä osaa etsiä, Pendleton jatkaa.

Petersistä on tullut Pendletonin yksi läheisimmistä ystävistä. 65-vuotias psykologi on tehnyt töitä useiden huippu-urheilijoiden kanssa. Entinen jalkapallotähti Steven Gerrard hehkuttaa Petersiä.

– Hän on paras. Pelasin tasaisinta ja parhainta jalkapalloa Liverpoolin sekä Englannin paidassa sen jälkeen, kun olin tavannut hänet, Gerrard sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja