Entinen Liverpool-pelaaja sai lääkäriltä sydäntäsärkevän lausunnon – joutui jo lopettamaan uransa 29-vuotiaana: "Se on sinun pahin painajaisesi"

Jalkapallon Englannin Valioliigan Liverpoolia vuosina 2008-2012 edustanut Stephen Darby joutui lopettamaan uransa vain 29-vuotiaana ALS-lihasrappeumatautiin. Darby kertoi Daily Mailille sairauden kanssa elämisestä.

Manchester Cityn ja Englannin maajoukkuepelaaja Steph Houghtonin kanssa naimisissa oleva Darby kertoo tietävänsä ajan käyvän vähiin.

– Lääkärini sanoi minulle: Jos kysyt, että onko sinulla kaksi vuotta, niin vastaus on kyllä. Jos kysyt, että onko sinulla kolme vuotta, niin vastaus on toivottavasti, Darby sanoo.

Darby kertoo hetkestä, jolloin hän sai diagnoosin taudista.

– Se on sinun pahin painajaisesi. Pahinta oli ajatella, että miten se tulee vaikuttamaan vaimooni, äitiini, isääni, veljeeni ja ystäviini. En voinut uskoa sitä. Et ikinä usko, että tulet joutumaan tähän tilanteeseen. Se tuntuu epätodelliselta, Darby kertoo.

Liverpool-vuosina pääosin muissa seuroissa lainalla viettänyt Darby pelasi brittijätin paidassa seitsemän ottelua, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. Tämän jälkeen hän pelasi suurimman osan urastaan Bradford Cityssä Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjaportaalla. Ura päättyi toissa kautena Englannin Mestaruussarjassa Boltonin riveissä.

Darbylle tehtiin kunniaa viime kesänä Liverpoolin ja Bradfordin välisessä kohtaamisessa. Hän haluaa pitää edelleen päänsä pystyssä.

– Huomaan silloin, kun olen allapäin, että on olemassa monia asioita, joiden vuoksi hymyillä. Minä olen onnekas. Minulla on uskomaton vaimo, äiti, isä veljet ja ystävät. Minulla on paljon syitä elää, Darby päätti.

Lue myös:

    Uusimmat