Kuolemansairas ex-huippupelaaja esiintyi julkisuudessa viimeistä kertaa – taisteli kyyneleitä vastaan: "Hänellä tulee ikävä tällaisia iltoja"

Parantumatonta ALS-tautia sairastava Fernando Ricksen esiintyi perjantaina julkisuudessa viimeistä kertaa. Hän oli kutsunut kannattajansa ja ystävänsä viettämään yhteistä iltaa hänen kanssaan, brittimedia The Sun uutisoi aiheesta.

Ricksenin tauti on edennyt niin pitkälle, että hän ei enää pysty itse liikkumaan tai puhumaan. Hänelle annettiin diagnoosi sairaudesta kuusi vuotta sitten. Useimmiten sairaudesta kärsivät menehtyvät noin 3-5 vuoden kuluessa diagnoosista.

Paikalle oli saapunut yli 200 kannattajaa ja entisiä joukkuetovereita. Ricksen kertoi, että häntä kosketti paikalle saapunut väkimäärä. Hollantilaispelaajan saapuessa alkoivat paikalle tulleet ihmiset hurraamaan hänelle. Tämä sai Ricksenin hymyilemään ja taistelemaan kyyneleistä vastaan.

– Hänellä tulee ikävä näitä iltoja ja fanien tapaamista. Hänen täytyy kuitenkin nyt keskittyä terveyteensä, sanoi Ricksenin läheinen ystävä Vincent De Vries.

Ricksen tulee viettämään lopun elämäänsä St. Andrewsin sairaalassa Airdriessa. Hän oli antanut koskettavan haastattelun aiemmin tässä kuussa, jossa pelkää ajan loppuvan kesken.

– Minulla on edelleen samat toiveet kuin silloin kun sain diagnoosin, olla ensimmäinen ihminen, joka kukistaa sairauden. Olen kuitenkin realisti ja tiedän, että aika on käymässä vähiin, Ricksen sanoi tuolloin.

– Tämä on todella vaikeaa. Kehosi ei toimi enää, mutta aivot toimivat ongelmitta. Puhekykysi alkaa kadota ja jalat eivät enää kanna. Sen jälkeen et voi nostaa jalkojasi enää ja kaadut. Kaikki muu lakkaa toimimasta, mutta aivot ymmärtävät kaiken, mitä on tapahtunut. Vaikein asia minulle oli luopua itsenäisyydestäni. Nyt minun täytyy pyytää kaikilta apua, se on todella vaikeaa, Ricksen jatkoi.

Hän toivoo pidentävänsä omaa elämäänsä pitämällä happinaamaria kymmenen tunnin ajan päivässä. Ricksen voitti urallaan Hollannin, Skotlannin ja Venäjän mestaruudet, sekä Uefa Cupin kaudella 2007-2008.

Lue myös:

    Uusimmat