Manchester United konttasi pahasti kotonaan – Leedsille voitto Valioliigan kotipaluussa

Manchester United jäi pahasti Crystal Palacen jalkoihin Valioliigan kotiottelussaan lauantai-iltana. Lontoolaisjoukkue vei pisteet mukanaan lopulta lukemin 3–1.

Unitedia vastahyökkäyksillä rankaissut Palace sai toisella puoliajalla rangaistuspotkun, joka aiheutti porua kotijoukkueen leirissä. Videotarkistuksen jälkeen pallo vietiin pilkulle ManU-toppari Victor Lindelöfin käsivirheen seurauksena.

Unitedin maalivahti David de Gea torjui rangaistuspotkun, mutta se uusittiin jälleen videotarkastuksen jälkeen. Wilfried Zahan ampuma toinen veto meni puolestaan voimalla verkon perukoille ja siirsi vieraat 2–0-johtoon.

United-debytantti Donny van de Beek sytytti joukkueen taistelemaan kavennuksellaan, mutta Zaha huuhtoi kotijoukkueen haaveet ottelun toisella osumallaan Old Traffordin viemäriin.

Valioliigakauden avausottelussaan Ole Gunnar Solskjärin United-miehistö vaikutti hyökkäysarsenaalistaan huolimatta Roy Hodgsonin Palacea vastaan huolestuttavan hampaattomalta.

Ottelua katsomossa seurannut sir Alex Ferguson olisi manageriurallaan tarjoillut hiustenkuivaushoitoa ainakin toppareille Lindelöfille ja Harry Maguirelle sekä hyökkäyspään pelaajista Paul Pogballe ja Anthony Martialille.

Calvert-Lewin iski hattutempun

Everton jatkoi jalkapallon Englannin Valioliigan kauden alkua voitokkaasti, kun Goodison Parkilla vieraillut sarjanousija West Bromwich kaatui seitsemän maalin juhlassa 5–2. Everton-kärki Dominic Calvert-Lewin viimeisteli hattutempun.

Calvert-Lewinin, 23, maalisaldo kahdesta ottelusta on neljä, sillä hän teki Evertonin 1–0-voittomaalin viime sunnuntaina Tottenhamia vastaan kauden avauskierroksella. Evertonilla säväytti myös nimekäs hankinta James Rodriguez maalilla ja maalisyötöllä.

–  Dominic oli totta kai ykkösmaalari, mutta (toinen hyökkääjä) Richarlison teki myös erittäin hyvää työtä. Heidän yhteispelinsä oli hyvää, ja heitä tukee James erittäin hyvin. Hyökkäyspää tyydyttää, mutta alakerrassa on pärjättävä paremmin, Evertonin italialaisvalmentaja Carlo Ancelotti tiivisti.

Molemmat ottelunsa hävinnyt WBA on päästänyt kahdessa pelissä peräti kahdeksan maalia. Pistetilin avaaminen ei ainakaan helpotu, sillä ensi viikonloppuna joukkue kohtaa sarjan suosikkeihin lukeutuvan Chelsean.

Leedsillä maalit 7–7

Valioliigaan 16 vuoden tauon jälkeen palannut Leeds hävisi viime viikonloppuna sarja-avauksessaan mestari-Liverpoolille pirteän esityksen jälkeen 3–4. Lauantaina Leeds palautti sitten pääsarjapelit kotistadionilleen Elland Roadille, ja tuloksena oli avauspelin tapaan seitsemän maalia. Nyt Leeds teki kuitenkin neljä, vastustaja Fulhamin jäädessä kolmeen. Helder Costa teki Leedsille kaksi, Aleksandar Mitrovic Fulhamille kaksi.

Leedsin kaksi ensimmäistä peliä ovat tarjonneet yhteensä 14 maalia. Lukema on suurin Englannin pääsarjassa kahdesta ensimmäisestä ottelusta sitten kauden 1962–63, jolloin Wolverhampton avasi kautensa 8–1- ja 4–1-voitoilla Manchester Citystä ja West Hamista.

Lue myös:

    Uusimmat