Manchester United pommitettiin liigajumboksi Cristiano Ronaldon paluusta huolimatta – alkukausi täysi farssi

Jalkapallon supertähti Cristiano Ronaldo palasi Manchester Unitedin aloituskokoonpanoon vierasottelussa Brentfodia vastaan.

Siirtohuhumyrskyn silmässä oleva portugalilainen ei pystynyt auttamaan joukkuettaan, jonka kritisoitu puolustus oli jälleen reikäjuustoa. Piskuinen Brentford nöyryytti manchesterilaisia, kun kotijoukkue latasi ensimmäisellä puoliajalla taululle 4–0-lukemat.

ManU välttyi lisäiskuilta, mutta tappiot Brentfordille ja avauskierroksella Brightonille ovat sysänneet ManUn liigajumboksi. Menestymään tottunut seura, jolla on laadukas pelaajaryhmä, ei jää pitkään ihmettelemään. Siksi hollantilaisluotsi Erik ten Hagin on pystyttävä kääntämään suunta, jos hän haluaa pitää työpaikkansa.

City aloittanut suvereenisti

Viime kauden mestari Manchester City on aloittanut kauden vahvasti.

Valioliigan ennakkosuosikki Manchester City otti toisen voittonsa kauden alkuun, kun se murjoi sarjanousija Bournemouthin maalein 4–0. Joukkue siirtyi runsasmaalisen voiton myötä liigan kärkipaikalle.

Manchesterilaisten belgialaistähti Kevin De Bruyne oli ottelussa täysin pitelemätön. Hän loi maalipaikkoja millintarkoilla syötöillään ja tarvittaessa ratkaisi itse: 31. minuutin kohdalla De Bruyne päätti noin kymmenmetrisen tempokuljetuksensa kierteiseen ulkosyrjälaukaukseen, joka painui vastustamattomasti vasempaan alakulmaan.

Cityn tähtihankinta, Norjan Erling Håland pysyi pitkälti pimennossa. Hän ei koskenut alussa yli 15 minuuttiin palloon, mutta syötti Ilkay Gündoganin voittomaaliksi jääneeseen 1–0-osumaan.

Perinteisiin Valioliigan kärkiseuroihin kuuluva Arsenal jatkoi niin ikään voittojen tiellä. "Tykkimiehet" ampuivat kotonaan Leicesterin nurin maalein 4–2. Arsenalin uusi keskushyökkääjä Gabriel Jesus kuittasi kuivan avausottelunsa, kun hän iski kaksi maalia ja kahteen muuhun syötöt. Enemmänkin olisi ollut tarjolla, nimittäin brassi sössi lukuisia unelmapaikkoja.

Pelaajalegendojen ensikohtaaminen managereina

Seitsemän kamppailun kierroksen lauantaina avasi Aston Villan ja Evertonin kamppailu, jonka huomion keskiössä oli Englannin maajoukkueessakin pitkään pelanneiden Steven Gerrardin ja Frank Lampardin ensi kohtaaminen managereina. Kaksikko tuntee valioliiganurmet, sillä he pelasivat yhteensä 1  113 ottelua maan korkeimmalla sarjatasolla.

Peli Birminghamissa oli kotijoukkue Villan hallintaa. Lampardin Everton vetäytyi syvälle omalle puoliskolle, eikä puolustuslinja kestänyt painetta. Ottelun ratkaisija oli Argentiinan Emiliano Buendia, joka on tullut suomalaisille tutuksi Teemu Pukin aisaparina Norwichista. Buendian 2–0-osuman jälkeen Everton kavensi välittömästi, kun epäonninen Lucas Digne sohi pallon omaan maaliin, mutta Gerrardin Villa piti loppuminuuteilla kutinsa.