Liverpool tiukilla, mutta voitto tuli – Manchester City ja Chelsea hoitivat myös pelinsä

Englannin Valioliigan puolustava mestari Liverpool oli kotistadionillaan tiukilla West Hamia vastaan lauantai-iltana, mutta voitto tuli, ja seura on liigakärjessä.

Kolme pistettä tuoneen 2–1-maalin viimeisteli 85. minuutilla Diogo Jota.

West Ham pääsi johtoon jo 10. minuutilla Pablo Fornalsin maalilla. Liverpoolin nosti tasoihin Mohamed Salahin rangaistuspotku muutama minuutti ennen taukovihellystä, ja Jota iski sitten 78. minuutilla osuman, jonka VAR-videotuomarointi kuitenkin hylkäsi. Seitsemän minuuttia myöhemmin hyvävireinen Jota teki kuitenkin voitto-osuman, joka hyväksyttiin. Wolverhamptonista syyskuussa Liverpooliin siirtynyt Jota on tehnyt maalin kolmessa peräkkäisessä pelissään.

Liverpoolilla on seitsemästä pelistä 16 pistettä, kolme enemmän kuin ottelun vähemmän pelanneella paikalliskilpailija Evertonilla. Wolverhampton on myös 13 pisteessä.

Guardiola ei ole lähdössä

Alkukaudesta kangerrellut Manchester City alkaa saada peliään jengoilleen. City haki lauantaina vieraspisteet voittamalla sarjan tyveen ankkuroituneen Sheffield Unitedin 1–0.

Cityn ainoan maalin laukoi 28. minuutilla Englannin maajoukkueen laitapuolustaja Kyle Walker, joka on Sheffield Unitedin kasvatti.

Jalkapalloperfektionisti Pep Guardiolan valmentama Manchester City hävisi syyskuun lopussa Valioliigassa painajaismaisen esityksen jälkeen kotikentällään Leicesterille 2–5. Pohjakosketuksen jälkeen City on pelannut Valioliigassa, Mestarien liigassa ja Englannin liigacupissa yhteensä seitsemän peräkkäistä tappiotonta ottelua.

Kulunut viikko oli Citylle hyvä, sillä se kaatoi Mestarien liigassa viime tiistaina vieraissa Marseillen 3–0. Sheffieldissä otetun voiton jälkeen City sai lisää hyvää uutista, kun huhuissa Barcelonaan kosiskeltu Guardiola tyrmäsi paluun seuraan, jossa teki huippujälkeä niin pelaajana kuin valmentajanakin.

–  Olen sanonut jo useasti, että aikani Barcelonan valmentajana on ohi. Olen ällistyttävän onnellinen täällä, ja intohimoa menestykseen piisaa, Guardiola sanoi.

Viime kaudella valioliiganousijana yllättäen yhdeksänneksi yltäneen Sheffield Unitedin syksy on ollut tuloksellisesti murheellinen. Vielä voitoton joukkue on hävinnyt seitsemästä valioliigapelistään kuusi.

Chelsealla jo yhdeksän putkeen

Myös Chelsean peli on kohdillaan. Helppo 3–0-vierasvoitto Burnleyssä oli joukkueelle jo yhdeksäs peräkkäinen tappioton ottelu, kun kaikki kilpailut lasketaan. Chelsealle maalasivat ensimmäisen valioliigastarttinsa saanut Hakim Ziyech, Kurt Zouma sekä Timo Werner.

Burnley puolestaan junnaa Sheffield Unitedin tavoin liigan pohjalla koottuaan vain yhden pisteen kuudesta ottelustaan.