Manchester Cityllä mahdollisuus tehdä jotain, mihin yksikään englantilaisjoukkue ei ole pystynyt – Pep Guardiola ei usko ennätyksen rikkoutuvan: "Miksi me pystyisimme?"

Manchester Cityn päävalmentajan Pep Guardiolan mukaan neljän tittelin voittaminen tällä kaudella tulee olemaan seuralle "lähes mahdotonta".

City eteni lauantaina FA Cupin loppuotteluun, kun se voitti lauantaina Brightonin maalein 1-0.

Joukkue on jo voittanut liigacupin ja johtaa Valioliigaa, kun sillä on kuusi ottelua pelaamatta. 

Guardiolan suojatit lukeutuvat myös Mestarien liigan suurimpiin voittajasuosikkeihin. Se kohtaa tiistaina puolivälierien avausosassa Tottenhamin.

Päävalmentaja itse ei kuitenkaan usko realistiseltakin vaikuttavan tavoitteen toteutumiseen. Yksikään englantilaisjoukkue ei ole koskaan voittanut neljää pokaalia yhden kauden aikana.

– Kukaan ei ole tehnyt sitä, joten miksi me pystyisimme? On lähes mahdotonta voittaa kaikki kilpailut - se on totuus, Guardiola sanoi BBC:n mukaan. 

Englantilaisjoukkueista lähimpänä neljän tittelin voittamista on ollut Cityn verivihollinen Manchester United kaudella 1998-1999, jolloin se voitti triplan. Liigacup jäi tuolloin Unitedilta voittamatta.

– Luuletko, että voimme pelata 60 ottelua ja esiintyä fantastisesti joka kerta? Yksikään joukkue ei pysty siihen, Guardiola sanoi.

Tässä kohdassa kautta vain kahdella englantilaisjoukkueella on ollut mahdollisuus neljään pystiin: Manchester United kaudella 2008-2009 ja Chelsea 2006-2007.

Manchester Cityn laaja ja huippulaadukas materiaali antavat mahdollisuuden kirjoittaa historian kirjat tänä keväänä uusiksi.


Lue myös:

    Uusimmat