Manchester Cityn kohtalonviikko: Ottelut kivikovia vastustajia vastaan määrittelevät kauden onnistumisen – "Ne ovat meille loppuotteluita"

Manchester Cityn seuraava viikko saattaa olla jaossa olevien pokaalien kannalta ratkaisevin. Tätä mieltä on ainakin päävalmentaja Pep Guardiola.

Valioliigan hallitseva mestari pelaa keskiviikosta viikko eteenpäin luettuna kolme ottelua, joista kahdessa ensimmäisessä vastaan asettuu Tottenham. Ensimmäinen on vuorossa keskiviikkona ja se määrittelee Citylle tärkeintä, Mestarien liigassa menestymistä.

City on yhä ennakkosuosikki etenemään jatkoon puolivälieräparista, vaikka se hävisi avausosan Tottenhamin uudella stadionilla viikko sitten 0-1.

Harry Kanen ja Dele Allin loukkaantumiset yhdistettynä Guardiolan laajaan materiaaliin ja esimerkiksi Bernardo Silvan pelikuntoon palaamiseen, Cityn etenemistä jatkoon ei pidettäisi lainkaan yllättävänä.

Lauantaina joukkueet kohtaavat uudelleen Valioliigassa - molempien pelatessa maksimaalisilla panoksilla. City on ottelun Liverpoolia vähemmän pelanneena Valioliigan toisena kahden pisteen päässä ja kompasteluihin ei ole varaa.

Sijoilla 3-6 Tottenham, Arsenal, Chelsea ja Manchester United ovat kolmen pisteen sisällä. Elintärkeä paikka ensi kauden Mestarien liigassa on jokaisen joukkueen maalitaulun keskellä.

Panokset ovat identtiset viikon päästä keskiviikkona, jolloin City kohtaa Valioliigassa viimeisen kerran tällä kaudella joukkueen kärkikuusikosta. Manchester United ei ole viime aikoina ollut parhaimmillaan, mutta paikalliskamppailut elävät aina arjesta erillistä elämää.

– Jos emme voita näitä otteluita, olemme ulkona kahdesta kilpailusta. Ne ovat meille loppuotteluita. Minulla oli tämä tunne jo viikkoja sitten, ei vain tällä viikolla, Guardiola sanoi BBC:n mukaan.

City on voittanut Carabao Cupin ja kohtaa FA Cupin loppuottelussa Watfordin toukokuun 18. päivä.

– Kaikki ottelut ovat kovia. Meillä ei ole lepoa. Pelaamme yhdeksän, kymmenen tai 11 peliä enemmän kuin Liverpool ja rakastan tätä haastetta, Guardiola sanoi.

Päävalmentaja odottaa City-kannattajien tukea keskiviikkoiltana.

– Jos tunnelma on kuin Liverpoolia vastaan tammikuussa, se riittää minulle. Odotan nähdä, haluavatko kannattajamme päästä Mestarien liigan välieriin.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Manchester City – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1
Porto – Liverpool klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat