Mestarien liigan klassikkofinaali voi toistua tutulla näyttämöllä – "Tämä vuori on Real Madridille liian korkea kiivettäväksi"

7:18
Videolla C Moren asiantuntija Petri Pasanen ennakoi edessä olevia Mestarien liigan ratkaisuvaiheita.

Kahdessa viikossa loppuun pelattava jalkapallon Mestarien liiga ratkaistaan puolivälierävaiheesta eteenpäin perinteisen kaksiosaisen otteluparin sijaan kerrasta poikki -järjestelmällä yhdessä ottelussa. C Moren asiantuntijan Petri Pasasen mukaan yllätysten mahdollisuus on nyt suurempi.

G-lohkon voittanut Red Bull Leipzig murskasi neljännesvälierissä Tottenhamin yhteismaalein 4-0, mutta joukkueen ykköstähtiin lukeutunut, neljä maalia ja kaksi syöttöä kilpailussa tällä kaudella tuottanut Timo Werner siirtyi koronatauon aikana lontoolaisseura Chelseaan. Wernerin pelit Mestarien liigassa ovat siis tältä kaudelta pelattu. Pasanen ei kuitenkaan laske suoralta kädeltä ulos jalkapallon kehityksen aallonharjalla kulkevaa Leipzigia.

– Jos kyseessä olisi sarjamuotoinen järjestelmä, Atletico Madridin ja RB Leipzigin kaltaisilla seuroilla ei olisi mitään mahdollisuuksia voittaa tätä kilpailua. Leipzigia en pidä nytkään suurena suosikkina, mutta nyt heidän matkansa mahdolliseen mestaruuteen on ainakin huomattavasti lyhyempi, Pasanen sanoo.

Kaavion toiselta puolelta löytyvät Atalanta, PSG, Leipzig ja Atletico Madrid. Näistä joukkueista yksi pelaa siis varmuudella loppuottelussa Portugalin Lissabonissa elokuun 23. päivä.

– Ajattele Atletico Madridia, joka on hävinnyt päättyneellä vuosikymmenellä Mestarien liigan finaalin kahdesti. Jälleen kerran loppuottelu Real Madridia vastaan on mahdollinen. Ja kuinka ollakaan, vuoden 2014 loppuottelu Atleticon ja Realin välillä pelattiin juuri Lissabonissa.

Tuosta illasta - ja kaksi vuotta myöhemmin Milanossa pelatusta loppuottelusta - Atleticolla riittäisi kuitattavaa. Voitto oli vuonna 2014 jo Atleticon käsien ulottuvilla, mutta Sergio Ramos tasoitti ottelun yliajalla. Real Madrid marssi tuolloin Lissabonin illassa seurahistoriansa kymmenenteen Mestarien liigan voittoon.

Valioliigan lopputaulukossa toiseksi sijoittunut Manchester City voitti viisi viimeistä sarjaotteluaan ja lähtee neljännesvälierien toiseen osaotteluun Real Madridia vastaan 2-1-vierasvoitto allaan. Espanjan mestaruutta heinäkuussa juhlinut Real kärsii toisessa osaottelussa kotitappiotakin suuremmasta rasitteesta, kun koronavirustauon jälkeen hurjalla tasolla pelannut kapteeni Sergio Ramos puuttuu valkoisten miehistöstä.

– Madridilta löytyy ehkä pelillisesti suhteellisen samantasoinen korvaaja Ramosille Eder Militaon muodossa. Manchester Cityn ei kuitenkaan tarvitse lähteä 0-0-asetelmasta liikkeelle vaan johtoasemasta. Tämä asetelma on mielestäni Citylle merkittävä etu, sillä he pystyvät luomaan maalipaikkoja kaikissa otteluissa. Uskon, että tämä vuori on Real Madridille liian korkea kiivettäväksi.  

– Realin tulokset tauon jälkeen olivat hyviä. Peliesitykset perustuivat kuitenkin käytännössä vain siihen, että annetaan vastustajalle vain hyvin vähän maalipaikkoja ja luotetaan, että pelissä tulee yksi tai kaksi tilannetta, josta ratkaisu tehdään. He olivat tehokkaita, mutta eivät millään tavalla dominoivia.

Mestarien liigan neljännesvälierien aikataulut ja TV-ohjelmatiedot:

Manchester City - Real Madrid

perjantai 7.8.
Jalkapallostudio kello 21.00
Ottelu kello 21.55

C More Sport 1

Juventus - Lyon

perjantai 7.8.
kello 21.55

C More Sport 2

Barcelona - Napoli

lauantai 8.8.
Jalkapallostudio kello 21.00
Ottelu kello 21.55

C More Sport 1

Bayern München - Chelsea

lauantai 8.8.
kello 21.55

C More Sport 2

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja