Tottenham jatkopaikan kynnyksellä – tässäkö Mauricio Pochettinon selitys Mestarien liiga -pettymyksen varalle?

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino pitää seuransa otteluohjelmaa vaarallisena jalkapallon Mestarien liigan jatkomahdollisuuksien kannalta. 

Tottenham on todella lähellä paikkaa Euroopan ykköskilpailun puolivälierissä, sillä se kaatoi Dortmundin otteluparin avausosassa 3-0. Jos se saa aikaan edes yhden maalin saksalaisseuran vieraana tiistaina, Dortmund tarvitsee jatkopaikkaan vähintään viisi osumaa. 

Pochettinon mielestä Tottenhamin otteluohjelmassa olisi ollut parantamisen varaa euromenestystä silmällä pitäen. Ennen keskiviikkona pelattua Dortmund-avausosaa Spurs pelasi sunnuntaina Leicesteriä vastaan. Nyt se kohtaa Dortmundin tiistaina, ja pelasi tätä ennen Lontoon paikallispelin Arsenalia vastaan lauantaina. 

Dortmundilla oli liigaottelut molemmilla kerroilla päivää Tottenhamia aiemmin, joten saksalaisseuralla oli enemmän aikaa valmistautua europeleihin. 

– Luulen, että tarvitsemme apua Englannin jalkapalloliitolta (FA) tai Valioliigalta. En tiedä kummalta, sillä en ole mukana päätöksenteossa, Pochettino kommentoi football365.comin mukaan

– En tiedä pitääkö minun syyttää FA:ta, Valioliigaa, Tottenhamia, koska stadionimme ei ole vielä valmis, vai televisiota, koska he halusivat meidät suoraan tv-otteluun lauantaina. 

Pochettino nosti esimerkiksi ranskalaisseura Rennesin, jonka liigaottelua siirrettiin Eurooppa-liigan torstaisen Arsenal-matsin takia. 

– Muualla Euroopassa liitot ovat aktiivisemmin seurojen apuna parhaan mahdollisen euromenestyksen tavoittelussa. Haluaisin samat lähtökohdat kuin vastustajillamme. Se on tärkeintä, että joukkueella on sama aika valmistautua kuin vastustajalla. 

– Tämä pitää muuttaa, jos haluamme, että englantilaiset seurat pärjäävät paremmin Euroopassa, Pochettino summaa. 

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Dortmund – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1
Real Madrid – Ajax klo 21.45 C More Sport 2

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
PSG – Manchester United klo 21.55 C More Sport 1
Porto – AS Roma klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat