Tottenhamilla tärkeitä nimiä sivussa illan ottelusta – päävalmentaja silti optimistisena: "Elän unelmaani"

Lontoolaisen jalkapalloseuran Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino valmistautuu joukkueensa kanssa tärkeään Mestarien liigan välieräkamppailuun, kun vastaan asettuu tiistai-iltana hollantilainen Ajax.

Tottenhamin kuluva kausi alkoi ilman pelaajahankintoja, sekä uuden stadionin pahasti venähtäneellä rakentamisella. Nyt Spursilla on kuitenkin suuri mahdollisuus napata seurahistoriansa ensimmäinen Mestarien liigan loppuottelupaikka.

Matkaa tähän päämäärään on kuitenkin vielä jäljellä. Ensin täytyy lyödä nuori ja nälkäinen Ajax, joka on pudottanut edellisillä kierroksilla jo suurseurat Real Madridin sekä Juventuksen. Argentiinalaisvalmentajan mukaan Tottenhamin täytyy tähdätä tavoitteet kuuhun asti.

– Elän unelmaani. Viisi vuotta sitten, kun saavuin tähän joukkueeseen, unelmoin välieräpaikasta. Unelmoidessa tavoitteet pitää asettaa kohti ääretöntä ja sen yli, Pochettino sanaili Reutersin mukaan joukkueen harjoituskeskuksessa maanantaina.

Koska Tottenhamin maalijuhta Harry Kane on edelleen poissa nilkkavamman vuoksi sekä puolivälieräsankari Son Heung-min kärsii pelikiellosta, ei lähtökohta illan otteluun ole Spursille paras mahdollinen. Myös keskikenttäpelaajat Harry Winks ja Erik Lamela ovat illan kamppailusta sivussa.

Tottenham koki ensimmäisen tappionsa uuden karhealla stadionillaan lauantaina paikallisvastustajalleen West Hamille lukemin 0-1. Hollannin liigaa johtavalla Ajaxilla oli puolestaan vapaa viikonloppu, ilman otteluita. Pochettino ei kuitenkaan etsi tekosyitä.

– Ei ole meille jokapäiväistä herkkua pelata välierissä. Olosuhteita on mahdoton muuttaa. Ei ole mahdollista olla väsynyt, on mahdotonta olla innostumatta. Ei epäilystäkään, ettei meillä olisi tarpeeksi energiaa, Pochettino lisäsi.

Tottenhamin tavoitteena on saavuttaa ensimmäisen loppuottelupaikka Euroopan kilpailuissa, sitten vuoden 1984, jolloin joukkue hävisi UEFA Cupin finaalin rangaistuspotkuilla belgialaiselle Anderlechtille. Lontoolaisseura ei ole viiden vuoden aikana Pochettinon alaisuudessa onnistunut voittamaan vielä ainuttakaan pokaalia.

– Olen todella optimistinen, uskomme että pystymme voittamaan tämän ottelun. Pääsimme näin pitkälle, koska olemme yhtenäinen joukkue. Pelaaminen Mestarien liigan välierissä uudella stadionillamme on jotain sellaista, mitä kukaan ei muutama kuukausi sitten olisi edes uskonut todeksi, Pochettino hehkuttaa.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Manchester United – FC Barcelona klo 21.45 C More Sport 2
Ajax–Juventus klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat