Manchester Cityn ennätystehtailu takasi Valioliigan mestaruuden

Manchester City varmisti historiansa seitsemännen Englannin pääsarjan mestaruuden tiistaina, kun paikalliskilpailija Manchester United hävisi kotonaan Leicesterille. Valioliigassa on pelaamatta vielä kolme kierrosta, mutta United ei voi enää tavoittaa kymmenen pisteen päässä olevaa Cityä.

Cityn kampesi mestaruuteen historiallisen kovan nousunsa ansiosta, sillä vielä jouluna joukkue oli Valioliigassa sijalla kahdeksan. Reutersin mukaan yksikään joukkue Valioliigan historiassa ei ole noussut mestaruuteen yhtä alhaiselta sijoitukselta.

Nousu mestaruuteen onnistui ennennäkemättömien voittoputkien ansiosta. City aloitti uuden vuoden murskaavasti. Se voitti kaikki kilpailut huomioiden 13 vuoden ensimmäistä otteluaan, mikä on Valioliiga-joukkueiden ennätys. Samalla City kirjasi kaikissa pelaamissaan otteluissa nimiinsä ennätykselliset 21 peräkkäistä voittoa joulu-maaliskuussa. Cityn tammikuussa ottamat yhdeksän voittoa on yhden kuun kaikkien aikojen ennätys kilpailullisissa otteluissa Englannin neljällä ylimmällä sarjatasolla.  

Matkalla City rikkoi Englannin ylimmän sarjatason joukkueiden peräkkäisten vierasvoittojen ennätyksen, kun se kaatoi Crystal Palacen toukokuun 1. päivänä. Voitto oli Citylle kaikki ottelut huomioiden 19. peräkkäinen vieraskentällä. Valioliigassa vierasvoitto oli 11. peräkkäinen, mikä on ennätys sekin.


Lue myös:

    Uusimmat