Malli valehteli ikänsä – ura kovassa nousussa

Perhelomalta bongattu sveitsiläinen malli Valerija Sestic on suututtanut muodin huippusuunnittelijat valehtelemalla ikänsä. Vasta huhtikuussa mallintyöt aloittanut tyttö on kohusta huolimatta noussut nopeasti halutuksi malliksi.

Sveitsiläinen malli, Valerija Sestic, 16, on suututtanut joukon huippusuunnittelijoita valehtelemalla ikänsä päästäkseen New Yorkin muotiviikoille.

Sesticiä edustavat henkilöt kertovat, että huijauksen kohteeksi on joutunut ainakin Tory Burch, Rodarte ja Oscar de la Renta.

Todellisuudessa vasta 15-vuotias neitokainen on aiheuttanut tempauksellaan sen, että hänet palkanneet suunnittelijat ovat rikkoneet alan ohjeistuksia käyttämällä alaikäistä mallia.

Mallitoimisto Women Management myöntää, että Sestic täyttää 16-vuotta vasta lokakuun lopulla. Mallitoimisto ei ole piitannut säädöksistä vaan buukkasi nuorta malliaan Milanon muotiviikoille, missä hän esiintyi Dolce & Gabbanan showssa.

Suunnittelijat kertovat, että he ovat olleet täysin tietämättömiä tytön todellisesta iästä ja huomauttavat, että he eivät tietoisesti käytä alaikäisiä malleja.

– On kiinni suunnittelijoista, mallitoimistoista ja agenteista haluavatko he noudattaa yhteisiä ohjeita. Me emme pysty valvomaan, mitä suunnittelijat tekevät. Meidän tehtävämme on ainoastaan rohkaista heitä pysymään ohjeissa, kommentoi muodin järjestö CFDA.

Kohusta huolimatta Sestic on lyhyessä ajassa saanut mainetta mallina ja hänestä povataan seuraavaa huippumallia.


MTV3/Helmi

Kuva: Getty Images

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja