"Kiveskylpy" voitti tekniikkapalkinnon – tästä mustasta maljasta vaihtoehto kondomille?

Kondomin korvaajaksi suunniteltu "kiveskylpy" nappasi palkinnon.

Miehille suunnattu ehkäisykeksintö voitti palkinnon tekniikka-alan gaalassa. Saksalaisen Rebecca Weissin kehittämä "kiveskylpy" nappasi James Dyson Awardin. Kansainväliset palkinnot on suunnattu eri maiden nuorille, ja niiden tarkoitus on juhlistaa ja innostaa keksimään uudenlaisia ratkaisuja kaikenlaisiin ongelmiin, kertoo UPI.

Maljamainen laite kivesten "kylvettämiseen"

Coso-nimeä kantava, musta, maljamainen laite on tarkoitettu kivesten "kylvettämiseen". Rebecca kertoo saaneensa inspiraation uudenlaiseen miesten ehkäisyvälineeseen, kun häneltä löytyi kohdunkaulan syöpää ennustavia soluja. Tämän vuoksi hän joutui luopumaan hormoniehkäisystä.

– Kun minä ja kumppanini etsimme vaihtoehtoista ehkäisymenetelmää, meille selvisi, että miesten ehkäisyvälineissä on puutteita. Ongelma ei rajoitu vain minuun henkilökohtaisesti, se vaikuttaa moniin ihmisiin, Rebecca kuvaa palkintosivustolla.

Laite on Weissin maisterin tutkintoa varten tekemä pro gradu -tutkielma.

Laitteen toiminta perustuu ultraääneen

Laitteen toiminta perustuu ultraääneen, joka vaikuttaa sperman liikkuvuuteen. Vaikutus on väliaikainen ja hormoniton.

Video esittelee laitteen toimintaa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Maljan sisään lisätään vettä, joka lämmitetään. Kivekset asetetaan laitteeseen, joka käsittelee niitä muutaman minuutin ajan.

Laitetta tulisi käyttää ensimmäisellä kerralla lääkärin valvonnassa. Vaikutuksen synty vie kaksi viikkoa, ja kiveksiä täytyy kylvettää uudelleen muutaman kuukauden välein. Hoidon maksimikesto hoitokerran jälkeen olisi kuusi kuukautta.

Ei vielä myynnissä

Tositoimiin ei tosin vielä päästä: laitetta täytyy vielä kehitellä ja tutkia lisää. Siitä täytyisi myös rakentaa toimiva prototyyppi. Rahoitustakin tarvitaan. Coso ei siis toistaiseksi ole myynnissä.

Katso myös: E-pillerit, kondomi, kierukka – minkä ehkäisymenetelmän valitsisin?

Minkä ehkäisymenetelmän valitsisin? 4:13

Lue myös:

    Uusimmat