Mainos

Maksukorttien väärinkäytökset lisääntyneet

Korttimaksamisen yleistyminen on lisännyt korttiväärinkäytön määrää. Tästä huolimatta väärinkäyttö on edelleen euro- ja lukumäärällisesti hyvin pientä, kertoo Luottokunta.

Esimerkiksi Luottokunnan noin 1,9 miljoonasta maksukortista tehtiin viime vuonna ennakoivia korttisulkuja vain muutamaan promilleen korteista. Kortteja suljetaan silloin kun kortin tiedot ovat jostain syystä vaarantuneet, kortteja on jo todettu käytetyn väärin tai niihin kohdistuvan väärinkäytön uhka on merkittävä.

Väärinkäyttöjen kasvusta huolimatta korttimaksamisen turvallisuutta ovat viime vuosina vahvistaneet sirukorttien käyttöönotto ja toisaalta magneettijuovakorttien vähittäinen poistuminen markkinoilta.

Lisäksi korttiyhtiöt ja pankit seuraavat korttien varmennustapahtumia monitorointipalveluidensa avulla entistä tehokkaammin. Esimerkiksi Luottokunnassa monitoroidaan ympärivuorokautisesti asiakkaiden korttitiedoista poikkeavia maksutapahtumia. Tällaisia ovat esimerkiksi samanaikaiset maksutapahtumat eri puolilta maailmaa.

Luottokunnan mukaan sirumaksamisen turvallisuus perustuu siihen, että toisin kuin magneettijuovakortti, siru ei ole kopioitavissa eikä väärennettävissä.

Luottokunnasta kerrotaan, että suurin osa suomalaisiin kohdistuvista korttirikoksista tehdään ulkomailla. Suomessa korttimaksamiseen liittyvät rikokset ovat toistaiseksi olleet yksittäistapauksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.